Kiwa Bouwplaatsbeveiliging

Kiwa Bouwplaatsbeveiliging

VPS beschikt over de Kiwa-certificaten voor bouwplaatsbeveiliging en brandbeveiliging K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen en K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 3: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie.

Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen

Met Scope 1 van de BRL (beoordelingsrichtlijn) K21024 Security and Safety of Construction Sites worden videobewakingssystemen en inbraak- en overvalsystemen bedoeld. De beveiliging van bouwplaatsen/terreinen is hierbij verdeeld in 4 niveaus:

  • Niveau 1: doel is detectie bij de binnenkomst in een beveiligd gebouw
  • Niveau 2: doel is aanvullende detectie bij een aanval aan de buitenzijde van het beveiligde gebouw
  • Niveau 3: doel is aanvullende detectie bij kritieke objecten op het beveiligde deel van het terrein (objectdetectie)
  • Niveau 4: doel is aanvullende detectie bij binnenkomst van het beveiligde terrein (periferiedetectie)

VPS is gecertificeerd op niveau 1 t/m 4.

Scope 3: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie

Scope 3 van de BRL (beoordelingsrichtlijn) K21024 Security and Safety of Construction Sites bestaat uit twee onderdelen:

  1. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie zonder eis bouwbesluit
  2. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie op basis van bouwbesluit

Ons systeem voor tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming VPS FireAlert voldoet als tijdelijke brandmeld- en ontruiminginstallatie aan de doelstellingen op zowel locaties waar geen brandveiligheidseis vanuit het Bouwbesluit aan ten grondslag ligt, als op locaties met een verwijzing vanuit het Bouwbesluit dat de locatie dient te zijn voorzien van een brandmeld- en ontruimingssysteem vanuit een gecertificeerde organisatie.

Jaarlijkse keuring

Op jaarlijkse basis voert heeft Kiwa zowel projectinspecties als kantooraudits bij VPS uit om de werking van onze systemen voor bouwplaatsbeveiliging en brandbeveiliging te toetsen. Door deze jaarlijkse keuringen wordt de kwaliteit van VPS en onze beveiligingsinstallaties gewaarborgd. Hierdoor zijn onze opdrachtgevers verzekerd van (brand-)beveiligingsinstallaties die aan de hoogste eisen voldoen.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijk keuringsinstituut en behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering. Kiwa verzorgt de certificering van onder andere organisaties die bouwplaatsen beveiligen.

Lees meer over de verschillende scopes binnen de BRL K21024 Security and Safety of Construction Sites op de website van Kiwa.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de certificering van onze beveiligingsoplossingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

 

Een greep uit onze diensten

 

Bouwplaatsbeveiliging

Bescherm uw bouwplaats met bouwplaatsbeveiliging van VPS Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een…
Lees verder
 

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat…
Lees verder
 

Objectbeveiliging

Voorkom waardeverlies van uw pand met objectbeveiliging door VPS. Zorg voor waardebehoud van uw vastgoed en kies voor een van onze oplossingen voor objectbeveiliging. Hiermee voorkomt u kraak, inbraak, diefstal, vandalisme en schade en daarmee waardeverlies. Onze oplossingen zijn flexibel…
Lees verder

Ontdek onze oplossingen

Ontdek onze projecten

 
 
Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn

Tijdelijke beveiliging herontwikkeling Nieuw Larenstein

Periode: mei 2018 - heden
Het bouwterrein van Nieuw Larenstein is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers en VPS Alert Towers. De…
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn

Bouwplaatsbeveiliging Hugo’s tuin in Heerhugowaard

Periode: april 2022 – mei 2023
Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn heeft ons ingeschakeld om het bouwterrein van Hugo’s tuin te beveiligen en daarmee te beschermen…
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: gemeente Bloemendaal

Manbeveiliging, huismeester en onderhoud vluchtelingenopvang Bennebroek

Periode: juli – december 2022
In de voorbereidingsfase heeft VPS onder andere gezorgd voor het realiseren van voorzieningen als nooddouches en keukens. Daarnaast hebben wij…
Lees verder
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?