Tijdelijke evacuatie en EHBO De Zalmhaven Rotterdam

Opdrachtgever: BAM Bouw & Vastgoed Nederland
Periode: januari 2020 - heden

Over het project
BAM Bouw & Vastgoed Nederland realiseert De Zalmhaven, een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam. Het project bestaat uit ongeveer 485 appartementen, verdeeld over een complex met drie torens: De Zalmhaven I (ontworpen door Dam & Partners) en De Zalmhaven II en II (ontworpen door KAAN architecten). De Zalmhaven I, met 256 appartementen, wordt met 215 meter het hoogste gebouw van de Benelux. De Zalmhaven II en III, beiden tevens 70 meter hoog, ontspringen uit een solide plint met duidelijk gemarkeerde ingangen. In deze torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector.

Onze oplossing
Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor evacuatie en EHBO. Het betreft een drukbezochte bouwplaats waar werknemers op grote hoogte werken. Iedere toren is uitgerust met een afzonderlijk alarmcircuit, maar bij een calamiteit die betrekking heeft op het volledige project, kan de gehele bouwplaats worden gealarmeerd. De eerste focus van onze oplossing ligt op personeelsevacuatie en EHBO. In een later stadium worden mogelijk rook- en/of hittemelders aan het systeem toegevoegd. In het trappenhuis van de torens is om de verdieping een handmelder met EHBO functie geplaatst. De basisstations zijn geïnstalleerd in de bouwketen. In totaal zullen er op dit project zo’n 70 VPS FireAlert units geplaatst worden.

BAM Bouw & Vastgoed Nederland heeft voor VPS FireAlert gekozen omdat het systeem eenvoudig op te schalen en uit te breiden is. Daarnaast is VPS Fire Alert het enige systeem in de markt dat 100% draadloos en EN54 gecertificeerd is. Tevens zijn de functionaliteit van de VPS FireAlert app – waarbij verantwoordelijke personeelsleden alarmmeldingen op hun smartphone ontvangen – en de koppeling met het Cloud React platform een pre. Het Cloud React platform is een meertalig cloud-based communicatiesysteem dat de managementprocessen van noodsituaties digitaliseert. VPS FireAlert voorziet bouwproject De Zalmhaven zo van een tijdelijke, maar volwaardige oplossing voor evacuatie en EHBO en in een later stadium wellicht ook brandbeveiliging.

VPS FireAlert wordt ingezet door tal van opdrachtgevers (zoals Schiphol en gemeente Rotterdam) en op een diversiteit aan (bouw-)projecten, zoals Mall of The Netherlands in Den Haag, Project Valley in Amsterdam, het voormalige Zaans Medisch Centrum en diverse scheepswerven.

Gerelateerde pagina's

 

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat…
Lees verder

Gerelateerde producten

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw, beiden onderdeel van VolkerWessels)

Tijdelijke brandbeveiliging & evacuatie Project Valley in Amsterdam

Periode: november 2019 - heden
Project Valley is brandveilig gemaakt met het brandbeveiligingssysteem VPS FireAlert.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand Rotterdam

Periode: december 2017 - heden
VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor de brandbeveiligingsproblematiek waar de gemeente mee te kampen had.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Zaans Medisch Centrum

Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Periode: april 2017 - heden
VPS heeft beveiligingsmaatregelen getroffen die het complex en de directe omgeving beschermen tegen diefstal, brandstichting en vandalisme.
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.