Nieuws

VPS Blog – Tips voor objectbeveiliging tijdens de coronacrisis

20 april 2020
 

Als we in deze coronacrisis kijken naar de claiminformatie, zien we dat veel leegstaand vastgoed onderhevig is aan inbraak, diefstal en vandalisme. Dit gaat in veel gevallen om leegstaand vastgoed of panden die renovaties ondergaan. Het is een grote tegenvaller om na de coronacrisis uw vastgoed te betreden en op te merken dat er ingebroken is en belangrijke componenten ontbreken, zoals een airconditioning, een boiler en misschien zelfs koperen leidingen en elektrische bedrading. Al het harde werk en investeringen zijn weg en in de plaats daarvan krijgt u te maken met politierapporten en kost het werk en geld om het vastgoed weer op de markt te brengen, waardoor de start wordt teruggedrongen om de investering terug te verdienen. Wilt u geen risico lopen? Zorg dan voor objectbeveiliging van uw leegstaande vastgoed.

Wie zijn gebruikelijke verdachten voor inbraken?

Zelfs al moet iedereen social distancing respecteren om het coronavirus tegen te gaan, uw leegstaande pand loopt, als er geen passende objectbeveiliging wordt ingezet, risico op inbraak. Uw pand is mogelijk het doelwit voor:

 • Buurtkinderen die in uw pand spelen of van uw leegstaande vastgoed een clubhuis willen maken.
 • Professionele dieven die uw bezittingen willen verkopen.
 • Onderaannemers met slechte bedoelingen die terugkeren naar het pand waaraan ze hebben gewerkt, wetende wat er aanwezig is.

Bescherm uw leegstaande pand met objectbeveiliging

De eerste verdedigingslinie zou moeten zijn: afschrikking en objectbeveiliging door middel van camerabewaking. Als u vastgoed bezit dat al een tijdje leegstaat, is de kans groot dat er in dezelfde buurt andere leegstaande panden zijn. Zorg ervoor dat uw vastgoed niet het gemakkelijkste doelwit is. Misleid dieven en vandalen om hen te laten geloven dat er in uw vastgoed dagelijkse aanwezigheid is of dat er op zijn minst naar wordt gekeken. Wat hun plannen ook zijn, belemmer hun “taak” met een passende objectbeveiliging.

Om uw investering zo goed mogelijk te beschermen, brengt u objectbeveiliging aan in lagen. Met bijvoorbeeld voor camerabewaking, regelmatige inspecties, onderhoud aan het omliggende groen, het plaatsen van een verlichtingssysteem dat werkt met een tijdklok en het plaatsen van een omheining rond het vastgoed, bent u goed op weg om diefstal of vandalisme af te weren. Hieronder vindt u enkele objectbeveiligingstips voor leegstaand vastgoed:

 1. Begin de beveiliging van uw pand bij sloten en deurversterking
  De beveiliging van uw vastgoed begint bij deuren en ramen die stevig moeten worden afgesloten. Overweeg daarom om de buitendeuren van het pand te versterken of deze te vervangen door sterke beveiligingsdeuren. Het plaatsen van beveiligingspanelen voor kwetsbare en gemakkelijk toegankelijke ramen is ook van cruciaal belang. Het verstevigen van bijvoorbeeld kelderramen wordt vaak vergeten, terwijl juist deze openingen gemakkelijke toegang geven voor dieven tot dure behuizingscomponenten zoals boilers, kachels, leidingen en bedrading.
 2. Objectbeveiliging door middel van camerabewaking
  Een zeer veilige optie om leegstaand vastgoed te beschermen is het plaatsen van camerabewaking. Doe beroep op een professioneel bedrijf op het gebied van objectbeveiliging en laat een goed camerasysteem installeren en zorg tevens voor een bord op het voorraam of in de tuin om aan te geven dat uw pand beveiligd wordt.
 3. Zorg voor manbeveiliging
  Zorg voor manbeveiliging en schakel beveiligingsprofessionals in die dagelijks of wekelijks uw locatie en de directe omgeving in de gaten houden. Deze controlerondes zorgen er voor dat ongeregeldheden snel opgemerkt worden.
 4. Zorg dat het pand er netjes uitziet
  Leegstaand vastgoed heeft vaak een desolate indruk en dat trekt vandalen en inbrekers aan. Zorg dat uw pand er netjes bijstaat. Schakel hiervoor bijvoorbeeld een bedrijf in dat uw groenonderhoud weer op orde brengt.

Wilt u uw leegstaande vastgoed (extra) laten beveiligen? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor objectbeveiliging.

Gerelateerde producten

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.