VPS Waterdetectiesysteem

VPS Waterdetectiesysteem

Voorkom waterschade tijdens bouw- en renovatieprojecten

Waterschade is een veelvoorkomend probleem tijdens bouw- en renovatieprojecten en kan leiden tot aanzienlijke kosten en vertragingen. Bouwprojecten zijn voor verschillende doeleinden afhankelijk van de aanwezigheid van water, zo wordt water gebruikt voor betonmixen, bouwmaterialen en het testen van systemen. Waterschade tijdens de bouw kan door verschillende oorzaken ontstaan. Zo kan hevige regenval leiden tot optrekkend grondwater of overstromingen. Ook ontstaat waterschade door menselijke fouten, zoals het niet goed afsluiten van leidingen of het verkeerd plaatsen van afvoerpijpen.

Het repareren van waterschade kan flink in de papieren lopen en vertragingen in het bouwproject veroorzaken. Daarnaast kan waterschade de kwaliteit van het bouwwerk aantasten, waardoor de duurzaamheid en veiligheid van het gebouw in gevaar komen.

Maak kennis met het VPS Waterdetectiesysteem

Het VPS Waterdetectiesysteem (VPS WDS) zorgt ervoor dat waterschade en de kosten en projectvertragingen die gepaard gaan met deze schade voorkomen worden. Het draadloze en geheel autonome systeem signaleert en detecteert waterlekkages in een vroeg stadium en bestaat uit een Interface die door middel van detectiekabels gekoppeld is aan waterdetectiesensoren. Deze detectiesensoren worden geplaatst op strategische locaties waar waterlekkages waarschijnlijk zijn en kunnen op verschillende manier werken, bijvoorbeeld door het meten van vochtigheid of door het detecteren van waterdrukveranderingen.

Zodra er detectie plaatsvindt, zorgt de responsieve technologie van het VPS WDS ervoor dat al het relevante personeel een realtime melding ontvangt via de VPS React app. In deze melding wordt tevens een grafische kaart weergegeven zodat de positie waar het water is gedetecteerd snel en gemakkelijk geïdentificeerd kan worden. Tevens kan er een alarm in de vorm van een luid geluidssignaal, visuele signalen of een combinatie van beide ingesteld worden. Daarnaast kan het VPS WDS automatisch acties ondernemen, zoals het afsluiten van waterleidingen om verdere schade te beperken.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een innovatief en effectief systeem om de risico’s van waterschade te voorkomen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van het VPS Waterdetectiesysteem. Neemt u s.v.p. contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Onze oplossingen

Ontdek onze projecten

 
 
Opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf BV

Bouwplaatsbeveiliging en live monitoring Kindcentrum Montfoort

Periode: april 2023 – november 2023
Het bouwterrein van Kindcentrum Montfoort wordt beveiligd met twee VPS Smart Towers met live monitoring-functionaliteiten.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever:  BAM Infra BV

Rijplatenbeveiliging bij aanleg hoogspannings-verbinding

Periode:  januari 2023 – april 2023
Om rijplatendiefstal te voorkomen hebben we op dit project het VPS SmartEyes Alarm ingezet.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ouwehand Bouw Katwijk

Bouwplaatsbeveiliging De Blauwe Kreken in Poeldijk

Periode: oktober 2022 – mei 2024
Op De Blauwe Kreken zijn drie VPS Smart Towers geplaatst. De VPS Smart Tower is een effectief CCTV-camerasysteem met opname…
Lees verder
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.