Nieuws

Veilige feestdagen: zorg voor beveiliging van uw bouwplaats of vastgoed

8 december 2020
 

De feestdagen vieren we dit jaar een beetje anders dan we gewend zijn. Toch is het net zo belangrijk als altijd om uw eigendommen tijdens de feestdagen veilig te stellen. Bijvoorbeeld als het gaat om uw bouwplaats of vastgoed. Het aantal schademeldingen stijgt ieder jaar. Bouwbedrijven en vastgoedeigenaren krijgen te maken met brandstichting, diefstal, illegale feesten, inbraak en vernieling. Niet iets waar u op zit te wachten, en dat u met de juiste maatregelen gelukkig goed kunt voorkomen.

Hoe voorkomt u dat u gedupeerde wordt van de 10 tot 15 miljoen euro (!) schade die er jaarlijks wordt aangericht in deze periode? Lees in deze blog over de drie grootste valkuilen en zorg ervoor dat u uw bouwplaats of of vastgoed tijdens de feestdagen veiligstelt.

De 3 valkuilen tijdens de feestdagen

Hoe viert u veilige feestdagen, zonder stress over de beveiliging van uw bouwplaats of vastgoed? Leegstaand vastgoed, bedrijventerreinen en bouwplaatsen zijn rondom kerst en de jaarwisseling populaire plaatsen voor dieven en andere criminelen. Terwijl u geniet van een kerstontbijt of een gezellig diner, halen zij hun eigen cadeaus ongevraagd op. Daar waar het in de zomerperiode voornamelijk woonhuizen en kantoorpanden zijn, komen rond de feestdagen vooral de bouwplaatsen, bedrijventerreinen en bedrijfspanden aan de beurt. We geven een aantal handige tips mee, om niet te trappen in de 3 valkuilen tijdens de feestdagen:

  • Waardevolle spullen op de bouwplaats
  • Beveiliging zonder professionals en camera’s
  • Gevaar van broei op het (bouw)terrein

1. Waardevolle spullen op de bouwplaats

‘Driving home for Christmas’, er is niets lekkerder dan op kerstavond vroeg te stoppen met werken en lekker op tijd thuis te zijn. Maar, neemt uw team wel genoeg tijd om alles netjes op te ruimen? Inbrekers smullen van gereedschappen, bouwmachines en bouwmaterialen, die voor hen een waardevolle buit vormen. Zorg er dus voor dat alles netjes (uit het zicht) is opgeborgen en zorg ervoor dat de opslagbeveiliging en keetbeveiliging op orde is. Dat bespaart veel gedoe en voorkomt bovendien dat het kerstpakket dit jaar met terugwerkende kracht moet bestaan uit nieuwe materialen en gereedschappen.

2. Beveiliging zonder professionals en camera’s

Beveiliging vraagt om meer dan u misschien zou denken, het is belangrijk om inbrekers en criminelen niet te onderschatten. Een simpele afscheiding plaatsen of een deur op slot draaien is niet genoeg. Op bouwplaatsen en in leegstaand vastgoed is tijdens de feestdagen vaak geen sociale controle, dus criminelen voelen zich er vrij om rustig hun gang te gaan. Maak gebruik van professionele beveiliging, bijvoorbeel door de inzet van manbewaking of camerabeveiliging. Zorg er ook voor dat steigers voorzien zijn van professionele steigerbeveiliging. Het is een investering in een veilige situatie, zodat u onbezorgd van de feestdagen kunt genieten.

3. Gevaar van broei op het (bouw)terrein

Een gevaar dat vaak over het hoofd wordt gezien is dat op broei. Met name bij afvalverwerking kunnen stapels afval gaan broeien. Dit kan leiden tot brand en hittestress, zelfs midden in de winter. Houd de situatie goed in de gaten, bijvoorbeeld met het brandbeveiligingssysteem VPS FireAlert.

Vier veilige feestdagen

Geen zin om het kerstdiner te moeten onderbreken als er plotseling toch wat aan de hand lijkt te zijn? Kies voor een van onze oplossingen voor de beveiliging van uw bouwplaats of vastgoed. Op die manier helpen we u de feestdagen veilig te vieren, zonder stress over goede beveiliging van uw locatie.

Bent u benieuwd hoe u uw bouwplaats of vastgoed tijdens de feestdagen kunt veiligstellen? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde producten

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.