Onze unieke, draadloze oplossing voor brandveiligheid en evacuatie

Brandbeveiliging & evacuatie

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandbeveiliging

Op uw vaste locaties heeft u de brandbeveiliging waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat er een heftige brand kan ontstaan, waardoor veel materiële schade ontstaat en de veiligheid van uw medewerkers, bezoekers of omwonenden in gevaar komt. Maar, hoe zit dat met niet-vaste locaties? Bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, scheepswerven en herontwikkellocaties vormen een groot risico op brand.

De gevolgen van brand kunnen ingrijpend en verstrekkend zijn. Gevolgen die leiden tot veel kosten of zelfs tot slachtoffers. Het is de belangrijkste reden om de brandveiligheid goed op orde te brengen. Juist op de bouwplaats en in leegstaand vastgoed of op een herontwikkellocatie zou brandbeveiliging een belangrijke eerste prioriteit moeten zijn.

De traditionele brandmeldinstallatie en andere reguliere oplossingen zijn op de bouwplaats en andere niet-vaste locaties doorgaans niet beschikbaar. En al zouden ze dat zijn, dan vraagt het om een grote investering die het project er niet bepaald rendabeler op maakt. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar, waarmee het wel mogelijk is om de brandbeveiliging op orde te brengen.

De oplossing voor brandbeveiliging en evacuatie: VPS FireAlert

Onze oplossing voor tijdelijke brandbeveiliging is VPS FireAlert. Het is een draadloos brand-, evacuatie- en ongevallenalarmsysteem voor personeel en aanwezigen, materialen en gebouwen. Speciaal geschikt voor bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, herontwikkellocaties en bijvoorbeeld scheepswerven.

Ons systeem VPS FireAlert waarschuwt in een vroeg stadium voor brandgevaar, onder andere met stroboscopen en sirenes. Hierdoor worden aanwezigen doeltreffend geïnformeerd, zodat er voldoende tijd is om te evacueren en hulpdiensten in te schakelen.

VPS FireAlert wordt ingezet voor brandveiligheid, in plaats van of als verlengstuk van een eventuele bestaande brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie. De aanwezigheid van een vaste brandmeldinstallatie is echter niet noodzakelijk. VPS FireAlert is volledig zelfstandig, draadloos en beschikt over een EN54-certificaat. Onze oplossing is uitstekend geschikt als tijdelijke brandmeldinstallatie, voor passende brandbeveiliging op het benodigde niveau.

Aan de slag met brandbeveiliging

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van brandbeveiliging en evacuatie? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. We staan u graag te woord.

Gerelateerde oplossingen

Brandbeveiliging en het garanderen van brandveiligheid is maatwerk. Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw locatie. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand Rotterdam

Periode: december 2017 - heden
VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor de brandbeveiligingsproblematiek waar de gemeente mee te kampen had.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Zaans Medisch Centrum

Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Periode: april 2017 - heden
VPS heeft beveiligingsmaatregelen getroffen die het complex en de directe omgeving beschermen tegen diefstal, brandstichting en vandalisme.
Lees verder
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?