Bouwplaatsbeveiliging Trebbe

Bouwplaatsbeveiliging Trebbe

Opdrachtgever: Trebbe
Periode: februari 2024 - heden

Trebbe is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan 112 jaar en staat bekend om zijn veelzijdigheid en solide orderportefeuille. Trebbe is actief in diverse sectoren binnen de bouw, waaronder woningbouw, renovatie- en transformatieprojecten. Robert Hollegien, Hoofd Materieel bij Trebbe, speelt met zijn team van de Materieeldienst een cruciale rol binnen het bedrijf. De materieeldienst verzorgt alle facilitaire zaken die nodig zijn voor de bouw, behalve het bouwen zelf. Dit omvat gereedschappen, hekwerken, accommodaties op bouwplaatsen, beveiliging, dataverkeer én bouwplaatsbeveiliging. Op het gebied van bouwplaatsbeveiliging werkt Trebbe sinds enkele maanden samen met VPS. Lees hieronder meer over de ervaring van Hollegien met de producten en diensten van VPS.

Start van de samenwerking met VPS Beveiliging

“Bouwplaatsbeveiliging is een vak apart. Je moet goede afspraken maken met de opvolgdienst, en de opvolger moet weten waar hij op moet letten. We zien een hele goede match met VPS hierin,” vertelt Hollegien. Een voorbeeld is het Olympia Kwartier Oost-project in Almere, waar 2 VPS SmartTowers worden ingezet om een groot bouwterrein te beveiligen. “Dit project valt in de top 10 van grote bouwwerken die we momenteel uitvoeren, met gemiddeld 100 tot 130 mensen op de bouwlocatie.” VPS bracht vooraf een bezoek, besprak de bouwplaatstekeningen en stelde een passend beveiligingsplan op. ”De uitvoerder heeft toegang tot een app waarmee hij vanuit huis alle beveiliging in en uit kan schakelen. Dit werkt voor hen enorm prettig, want zij hebben soms veel aan hun hoofd waardoor ze twijfelen of iets correct is ingeschakeld. Of als er eens overwerk nodig is, dan kan dit gemakkelijk worden aangemeld en gemonitord. Wel zo fijn!”

Testperiode op eigen terrein

Om de producten van VPS beter te leren kennen, heeft Trebbe het VPS SmartEyes alarm drie maanden kunnen testen op hun eigen terrein waar momenteel een nieuw, duurzaam kantoorgebouw wordt gerealiseerd. “Dat is typisch VPS, we mochten het systeem vrijblijvend testen om te kijken of het voor ons prettig werkt. Er hangen in totaal 8 draadloze camerasystemen op ons terrein waarmee alleen de hoofdtoegangswegen zijn beveiligd. Deze pakken de ingangen van het terrein mee, de ingang van het magazijn en de bouwplaats zelf. Daar hebben we een volledige dekking mee.” De ervaringen zijn tot nu toe overwegend positief, met als voordelen de haarscherpe beeldkwaliteit en het gemak van installatie en gebruik.

Ervaring met Leegstandbeheer van VPS

Naast bouwplaatsbeveiliging heeft Trebbe ook ervaring met de leegstandbeheeroplossingen van VPS door de panden die zij als vastgoed leeg hadden staan. Een voorbeeld hiervan is hun project in Noordwijkerhout, een groot uitbreidingsplan waar een voormalig klooster en omliggende gebouwen lange tijd leeg hebben gestaan voordat deze worden gerenoveerd en herontwikkeld. VPS leverde huismeesterdiensten om het pand in de periode van leegstand te beheren. “Dit was essentieel voor de beveiliging en het onderhoud van het pand, en zorgde ervoor dat het in goede staat bleef totdat de volgende fase van de renovatie kan beginnen.” De flexibiliteit en betrouwbaarheid van VPS in deze rol hebben Trebbe geholpen om hun vastgoedprojecten efficiënt en veilig te beheren.

Over de samenwerking met VPS

De samenwerking met Hollegien’s contactpersoon van VPS gaat meer dan 25 jaar terug en is gebaseerd op wederzijdse inzet en vertrouwen. VPS levert niet alleen beveiligingssystemen, maar denkt ook mee over toegangscontrole en andere oplossingen, wat de totale projectbeveiliging verbetert. “We overwegen om al onze beveiligingsbehoeften bij één partij onder te brengen, en dat is VPS. Het is voor ons belangrijk dat het vertrouwen goed is en de samenwerking soepel verloopt,” zegt Hollegien. De persoonlijke contacten en goede communicatie met VPS zijn cruciaal voor het succes van deze samenwerking. Trebbe blijft zich inzetten voor het leveren van kwaliteit en het behouden van hun identiteit als familiebedrijf, terwijl ze tegelijkertijd innoveren en groeien in de bouwsector.

“We denken eraan om alles uit te breiden met de VPS Safer POD S1®, omdat het voor ons makkelijk te plaatsen is en het geen voeding nodig heeft. Dat kan een mooie aanvulling zijn op ons pakket.”

Gerelateerde pagina's

 

Bouwplaatsbeveiliging

Bescherm uw bouwplaats met bouwplaatsbeveiliging van VPS Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een…
Lees verder
 

Camerabeveiliging

Waarom is camerabeveiliging belangrijk? Jaarlijks wordt er door vandalisme of diefstal voor miljoenen euro’s aan schade aangericht op bouwplaatsen en in leegstaand vastgoed. Deze locaties zijn extra kwetsbaar, omdat ze bijvoorbeeld op afgelegen plekken liggen of voor langere tijd verlaten…
Lees verder
 

Keetbeveiliging

Maak gebruik van VPS keetbeveiliging om uw bouwkeet of ketenpark draadloos en effectief te beveiligen tegen diefstal. In bouwketen zijn vaak waardevolle spullen te vinden voor inbrekers, zoals bouwtekeningen, laptops, gereedschap, sanitaire voorzieningen, cv-ketels en andere inboedel. Keten zijn gedurende…
Lees verder

Gerelateerde producten

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf BV

Bouwplaatsbeveiliging en live monitoring Kindcentrum Montfoort

Periode: april 2023 – november 2023
Het bouwterrein van Kindcentrum Montfoort wordt beveiligd met twee VPS Smart Towers met live monitoring-functionaliteiten.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ouwehand Bouw Katwijk

Bouwplaatsbeveiliging De Blauwe Kreken in Poeldijk

Periode: oktober 2022 – mei 2024
Op De Blauwe Kreken zijn drie VPS Smart Towers geplaatst. De VPS Smart Tower is een effectief CCTV-camerasysteem met opname…
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn

Bouwplaatsbeveiliging Hugo’s tuin in Heerhugowaard

Periode: april 2022 – mei 2023
Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn heeft ons ingeschakeld om het bouwterrein van Hugo’s tuin te beveiligen en daarmee te beschermen…
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.