Tijdelijke brandbeveiliging & evacuatie Project Valley in Amsterdam

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw, beiden onderdeel van VolkerWessels)
Periode: november 2019 - heden

Over het project
De Amsterdamse Zuidas is volop in ontwikkeling. Het gebied staat vooral bekend als snelgroeiend ‘business district’, maar wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot gemengde stadswijk voor wonen, werken en recreatie. Project Valley, een ontwikkeling van EDGE Technologies, draagt hier aan bij: het wordt een opvallend, uniek en groen multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan kantoren, cultuur, retail en horeca. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel allen zijn bestemd voor verhuur.

Onze oplossing
Gedurende de periode van de bouwwerkzaamheden wordt Project Valley beveiligd tegen de risico’s van brand met ons brandbeveiligingssysteem VPS FireAlert. VPS FireAlert is een draadloos brand-, evacuatie- en ongevallenalarmsysteem om personeel, materialen en gebouwen op bouwplaatsen, scheepswerven, herontwikkellocaties en in leegstaand vastgoed te beschermen.

Voor onze opdrachtgever Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) is het van groot belang dat de brandveiligheid gedurende de bouw in orde is en dat er een tijdige evacuatie van aanwezigen gerealiseerd kan worden in het geval van een calamiteit. Daarnaast is het belangrijk dat het brandbeveiligingssysteem draadloos is en dat doormelding van incidenten middels sms naar de bouwplaatsmanager en uitvoerder mogelijk is. VPS FireAlert voorziet in deze functionaliteiten en biedt daarmee een passende oplossing voor brandveiligheid en evacuatie van Project Valley.

Gerelateerde pagina's

 

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat…
Lees verder

Gerelateerde producten

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.