Tijdelijke evacuatie, EHBO en brandbeveiliging Airside Pier Schiphol

Tijdelijke evacuatie, EHBO en brandbeveiliging Schiphol

Opdrachtgever: Ballast Nedam
Periode: januari 2020 - heden

Over het project
Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuwe pier op Schiphol: Airside Pier Schiphol. Deze pier in ontwikkeling lijkt met al haar voorzieningen wel een terminal. Aan de ene zijde kunnen 5 narrow-body vliegtuigen boarden, en aan de overzijde is er plek voor 6 narrow-body vliegtuigen of 3 van het allergrootste formaat. Het is een grote opdracht bestaande uit 53.000 m2 gebouw, verdeeld over 3 en in totaal 8 gatehuizen en 57.000 m2 bestrating voor vliegtuigopstelplaatsen.

Oplossing brandbeveiliging, evacuatie en EHBO
Om de (brand-)veiligheid van dit omvangrijke project in goede banen te leiden, had Ballast Nedam in eerste instantie behoefte aan een flexibel inzetbaar, EN54 gecertificeerd evacuatie- en EHBO-systeem. Hieraan zouden gedurende de loop van het project rook- en hittemelders kunnen worden toegevoegd. Wij hebben het project voorzien van het VPS FireAlert systeem. Op locatie zijn een basisstation, een interface en zo’n 50 handmelders geplaatst. Het gehele systeem is gekoppeld aan het Cloud React platform. Dit is een meertalig cloud-based communicatiesysteem dat de managementprocessen van noodsituaties digitaliseert.

VPS FireAlert voorziet dit bouwproject van een flexibel inzetbare oplossing die gemakkelijk op- of af te schalen is wanneer de bouw vordert. Alarmering van brand en andere calamiteiten vindt plaats door middel van geluids- en lichtsignalering. Daarnaast ontvangen de verantwoordelijke personeelsleden meldingen op hun smartphone via de VPS FireAlert app.

VPS FireAlert voorziet in een volwaardige tijdelijke oplossing als het gaat om brandbeveiliging, evacuatie en EHBO. Het systeem is uiterst flexibel en beschikt over een EN54 certificaat en is daarmee uniek in de markt. Het systeem wordt ingezet door tal van opdrachtgevers (zoals Schiphol en gemeente Rotterdam) en op een diversiteit aan (bouw-)projecten, zoals Mall of The Netherlands in Den Haag, Project Valley in Amsterdam, het voormalige Zaans Medisch Centrum en diverse scheepswerven.

Gerelateerde pagina's

 

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat…
Lees verder

Gerelateerde producten

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: BAM Bouw & Vastgoed Nederland

Tijdelijke evacuatie en EHBO De Zalmhaven Rotterdam

Periode: januari 2020 - heden
Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor evacuatie en EHBO.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Zaans Medisch Centrum

Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Periode: april 2017 - heden
VPS heeft beveiligingsmaatregelen getroffen die het complex en de directe omgeving beschermen tegen diefstal, brandstichting en vandalisme.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand Rotterdam

Periode: december 2017 - heden
VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor de brandbeveiligingsproblematiek waar de gemeente mee te kampen had.
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.