Camerabeveiliging

Camerabeveiliging

Waarom is camerabeveiliging belangrijk?

Jaarlijks wordt er door vandalisme of diefstal voor miljoenen euro’s aan schade aangericht op bouwplaatsen en in leegstaand vastgoed. Deze locaties zijn extra kwetsbaar, omdat ze bijvoorbeeld op afgelegen plekken liggen of voor langere tijd verlaten zijn. Naast de directe kosten die bij het vervangen van gestolen of beschadigde goederen of het herstellen van vastgoed komen kijken, ontstaan er indirecte kosten, zoals vertraging van een bouw- of renovatieproject. Voorkom deze schade met camerabeveiliging van VPS.

Voordelen camerabeveiliging op locatie

Onbeveiligde, leegstaande vastgoedlocaties en bouwplaatsen zijn kwetsbaar. Op bouwplaatsen worden kostbare materialen gestolen, zoals rijplaten, kabelhaspels of brandstof. Maar ook cv-installaties en koper in leegstaand vastgoed zijn een veelvoorkomend doelwit voor dieven. Camerabeveiliging is een kosteneffectieve manier om dit te voorkomen. Zonder beveiligingscamera’s op locatie is het eenvoudig en verleidelijk voor dieven of vandalen om het terrein te betreden en schade aan te richten. De aanwezigheid van camera’s heeft een afschrikwekkend effect en door de snelle reactie van onze PAC-meldkamer en alarmopvolgers worden ongewenste bezoekers die wel hun slag proberen te slaan, direct gestopt

VPS biedt diverse vormen van camerabeveiliging aan:

VPS SmartAlarm+

Eén van de oplossingen die VPS biedt, is het VPS SmartAlarm+. Dit is een draadloos alarmsysteem dat, dankzij innovatieve cameratechnologie, snelle en effectieve mobiele camerabeveiliging garandeert. Bij activatie wordt een video van 10 seconden opgenomen en doorgestuurd naar onze PAC-meldkamer, die waar nodig hulpdiensten inschakelt. Het camerabeveiligingssysteem werkt op een duurzame accu, een aansluiting met het elektriciteitsnetwerk is daarom niet nodig. Aan het basisstation van het VPS SmartAlarm+ zijn maximaal 24 units (zoals extra camera’s, keypads en sirenes) te verbinden. Dankzij deze flexibiliteit is deze vorm van camerabeveiliging ideaal voor:

VPS Dome

De VPS Dome is een weersbestendige camera die ingezet kan worden voor live monitoring en beeldopname. De camera is ideaal voor toezicht op bouwplaatsen, bouwketen en materiaalcontainers en tevens uitermate geschikt voor andere toepassingen van cameratoezicht, bijvoorbeeld tijdens uitval of belemmering van bestaande CCTV systemen, voor de beveiliging van evenementen of voor toegangscontrole. De VPS Dome kan daarbij ingezet worden ter versterking van fysieke beveiliging of als het wenselijk is dat een locatie 24/7 live gemonitord wordt. Ook is het beeldmateriaal van de VPS Dome geschikt voor het maken van een time-lapse video. Een toepassing waar gebruik van gemaakt wordt om bijv. de voortgang van een bouwproject in beeld te brengen of om omwonenden te betrekken bij een bouwproces.

VPS Alert Tower

De VPS Alert Tower is ons instapmodel beveiligingsmast voor camerabeveiliging. De VPS Alert Tower is kleiner dan de VPS Smart Tower en daardoor makkelijk te verplaatsen en praktisch in gebruik. De VPS Alert Tower beschikt over hetzelfde meldingssysteem als het VPS SmartAlarm+. Met een hoogte van 1.70 tot 2.30 meter, een waterdichte behuizing en een duurzame accu is deze beveiligingsmast eenvoudig op iedere locatie in te zetten, ook op plekken zonder elektriciteitsnetwerk. De VPS Alert Tower is uit te breiden tot een netwerk met max. 22 andere beveiligingsproducten, bijvoorbeeld andere VPS Alert Towers, VPS Smart Towers of individuele camera’s. Deze vorm van camerabeveiliging is inzetbaar voor andere:

VPS Smart Tower

De VPS Smart Tower is een effectieve beveiligingsmast die bestaat uit een innovatief CCTV camerasysteem en een robuuste behuizing. De draai- en kantelbare infraroodcamera, infraroodsensoren, omroepsysteem en digitale recorder zorgen samen met de intelligente camerasoftware voor kostenbesparende, complete en effectieve camerabeveiliging van uw locatie.

Deze beveiligingsmast werkt op het elektriciteitsnetwerk en is snel te installeren en weer te verplaatsen. Het systeem staat 24/7 in verbinding met onze PAC-meldkamer, waar opgenomen beelden direct geverifieerd en waar nodig de hulpdiensten ingeschakeld worden. Deze VPS Smart Tower kan opnames tot 28 dagen opslaan en werkt op basis van 3G en 4G. Het is tevens mogelijk om audio-opdrachten en stemwaarschuwingen te geven. De camera werkt met infrarood en heeft een nachtzicht van tot wel 100 meter. Dit beveiligingssysteem is geschikt voor alle weersomstandigheden en uit te breiden met andere VPS producten voor camerabeveiliging om zo uw bouwplaats of vastgoed compleet veilig te stellen. De VPS Smart Tower is inzetbaar voor andere:

Misschien ook interessant

 

Bouwplaatsbeveiliging

Bescherm uw bouwplaats met bouwplaatsbeveiliging van VPS Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een…
Lees verder
 

Objectbeveiliging

Voorkom waardeverlies van uw pand met objectbeveiliging door VPS. Zorg voor waardebehoud van uw vastgoed en kies voor een van onze oplossingen voor objectbeveiliging. Hiermee voorkomt u kraak, inbraak, diefstal, vandalisme en schade en daarmee waardeverlies. Onze oplossingen zijn flexibel…
Lees verder
 

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat…
Lees verder

Onze oplossingen

Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw locatie. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ontdek onze projecten

 
 
Opdrachtgever: gemeente Rotterdam

Camerabeveiliging leegstaande woningen Oud-Charlois

Periode: juli 2020
De leegstaande woningen zijn door VPS beveiligd door middel van camerabeveiliging. Hiervoor is het VPS Smart Alarm+ ingezet.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Hanzebouw BV

Beveiliging en brandbeveiliging renovatie voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Periode: februari 2021 - februari 2022
Wij hebben deze historische locatie voorzien van een tijdelijk systeem voor beveiliging en brandveiligheid.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: woningcorporatie Mitros

Objectbeveiliging leegstaande woningen met het VPS SmartAlarm+

Periode: december 2019 - heden
De woningen van Mitros worden voorzien van objectbeveiliging met het VPS SmartAlarm+. Zo vindt er bescherming plaats tegen kraak, inbraak…
Lees verder
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.