Nieuws

Kiwa-certificaat behaald: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie

15 december 2022
 

Het afgelopen jaar heeft Kiwa zowel projectinspecties als kantooraudits bij VPS Beveiliging uitgevoerd om de werking van ons VPS FireAlert-systeem voor tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming te toetsen. Hierbij hebben we kunnen aantonen dat VPS FireAlert voldoet aan de gestelde doelstellingen en hebben we het Kiwa-certificaat K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 3: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie mogen ontvangen.

Brandveiligheid en bouwbesluit

Scope 3 van de BRL (beoordelingsrichtlijn) K21024 Security and Safety of Construction Sites bestaat uit twee onderdelen:

  1. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie zonder eis bouwbesluit
  2. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie op basis van bouwbesluit

VPS FireAlert voldoet als tijdelijke brandmeld- en ontruiminginstallatie aan de doelstellingen op zowel locaties waar geen brandveiligheidseis vanuit het Bouwbesluit aan ten grondslag ligt, als op locaties met een verwijzing vanuit het Bouwbesluit dat de locatie dient te zijn voorzien van een brandmeld- en ontruimingssysteem vanuit een gecertificeerde organisatie.

Kies voor kwaliteit

Door het uitvoeren van jaarlijkse keuringen wordt de kwaliteit van VPS en onze beveiligingsoplossingen gewaarborgd. Hierdoor zijn onze opdrachtgevers verzekerd van beveiligingsinstallaties die aan de hoogste eisen voldoen. Eerder behaalden we met onze systemen voor bouwplaatsbeveiliging het Kiwa-certificaat Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen niveau 1 t/m 4.

Lees meer over de verschillende scopes binnen de BRL K21024 Security and Safety of Construction Sites op de website van Kiwa.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijk keuringsinstituut en behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering. Kiwa verzorgt de certificering van onder andere organisaties die bouwplaatsen beveiligen.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons VPS FireAlert-systeem? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

Onze oplossingen

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.