Nieuws

VPS Blog – Live monitoring: deze beelden had u niet willen missen

5 november 2020
 

Live monitoring op de bouwplaats brengt nauwkeurig in beeld wat er plaatsvindt en kan helpen om het terrein rechtstreeks in de gaten te houden vanuit elke gewenste plek. Met de beveiligingscamera’s van VPS, de VPS Domes, bent u in de gelegenheid om elke gewenste locatie 24/7 te monitoren, om opgenomen beelden terug te zien en heeft u ook nog de mogelijkheid om een unieke time-lapse video van het bouwproces te maken.

Zoekt u naar een manier om uw locatie live te monitoren? We bieden mogelijkheden voor cameratoezicht waarbij voortdurende live-opnames gemaakt worden. Een uitstekende manier om uw locatie live te volgen, op ieder moment mee te kunnen kijken of de beelden juist op een later tijdstip te beoordelen.

Voortdurende live monitoring

Met live monitoring zorgen we voor cameratoezicht door middel van voortdurende live-opnames. In het geval van camerabeveiliging op basis van detectie schakelen camera’s in op het moment dat er iets wordt gedetecteerd. Pas op het moment dat iemand ’s nachts de bouwplaats betreedt of als er iemand naar binnen wil die geen toestemming heeft, treden de systemen op basis van detectie in werking. In veel gevallen biedt dat voldoende bescherming, maar er zijn situaties waarin u liever real-time wilt kunnen meekijken. Live monitoring is dan een betere keuze. Het is dan mogelijk om uw locatie live te bekijken, af en toe in te schakelen of om juist terug te kijken naar wat er op een bepaald moment precies gebeurde op bijvoorbeeld de bouwplaats, in de buurt van een materiaalcontainer of in een bouwkeet. Het is ook mogelijk om de live beelden te koppelen aan een openbare webpagina. Ideaal als u bijvoorbeeld omwonenden deelgenoot wilt maken van het bouwproces. Bovendien bewaren we de beelden die we maken, waardoor het achteraf mogelijk is om daar een time-lapse video van te maken. Daarmee kan het bouwproces vakkundig in beeld gebracht worden, zodat u de voortgang van de bouw bij kunt houden of het kunt gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden.

Live volgen en diefstal voorkomen

Onze live monitoring voor de bouwplaats biedt twee belangrijke mogelijkheden:

  • Live volgen
    Veel van onze klanten gebruiken de VPS Domes om de bouw live te kunnen volgen. We maken een stream beschikbaar voor medewerkers en eventuele andere geïnteresseerden. Op die manier kan real-time meegekeken worden, bijvoorbeeld om te zien hoe ver de bouw al gevorderd is en welke stappen er recent zijn gezet. We zien bijvoorbeeld dat uitvoerders die niet dagelijks op een bouwlocatie aanwezig kunnen zijn, veel baat hebben bij het live kunnen volgen van een bouwproces vanuit huis of kantoor op een laptop, tablet of smartphone.
  • Diefstal voorkomen
    Daarnaast is live monitoring op de bouwplaats geschikt om diefstal te voorkomen. Het kan gaan om diefstal door onbevoegde bezoekers maar ook door eigen medewerkers. We bieden de mogelijkheid om zowel de volledige bouwplaats als bijvoorbeeld de materiaalcontainers en bouwketen in de gaten te houden. U kunt live zien wat er gebeurt, of later terugkijken wat er op een bepaald moment is voorgevallen.

Naast bovenstaande twee mogelijkheden, kunnen de livebeelden van de bouwplaats gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals voor het maken van een time-lapse video.

VPS Domes: live monitoring op de bouwplaats

De VPS Dome is ideaal om een locatie op afstand te kunnen monitoren. Het is een statische camera waarbij het camerastandpunt in overleg met de opdrachtgever bepaald wordt, zodat de gewenste locatie optimaal in beeld gebracht wordt. Indien meer flexibiliteit gewenst is, dan is de VPS Speed Dome een goede keuze. Deze bestuurbare PTZ-camera is op afstand draai- en kantelbaar en beschikt over 25x optische zoom om zelfs de kleinste details goed in kaart te brengen. Zowel de VPS Dome als de VPS Speed Dome beschikken over een infraroodfunctie, waardoor de camera’s ook ’s nachts inzetbaar zijn.

Met de beide oplossingen heeft u de mogelijkheid om de bouwplaats goed in beeld te brengen en kunt u de bouw volgen vanuit elke gewenste locatie met behulp van een laptop, tablet of smartphone. Met de VPS Dome en VPS Speed Dome zorgen we voor doorlopend cameratoezicht, waarbij u de beelden daarnaast op een aantal andere manieren kunt inzetten binnen het bouwproces, zoals voor het maken van een time-lapse video.

Maak een unieke time-lapse van het bouwproces

Wilt u de beelden die de camera’s voor live monitoring maakten op een andere manier gebruiken? De beelden van de VPS Dome en VPS Speed Dome zijn geschikt voor het maken van een time-lapse video. Dat betekent dat de beelden van bijvoorbeeld een maand tijd gecomprimeerd worden tot een video van circa 1 minuut. Het is een gemakkelijke manier om in een heel korte tijd in beeld te brengen wat er een periode is gebeurt. De beelden worden als het ware heel snel afgespeeld, waardoor de bouwontwikkelingen goed in kaart worden gebracht. Het biedt mogelijkheden om de voortgang te delen met de eigen medewerkers, met omwonenden of om het te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van cameratoezicht met de VPS Domes op uw locatie? Neemt u gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. We staan u graag te woord.

Gerelateerde producten

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?

 

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.