Onze unieke, draadloze oplossing voor brandpreventie en ontruiming

Brandpreventie & ontruiming

Voorkom de risico’s van brand met VPS brandpreventie

Op uw vaste locaties heeft u de brandpreventie waarschijnlijk goed op orde. De brandmeldinstallatie voldoet netjes aan de normen en dankzij professioneel beheer wordt een beginnende brand snel gesignaleerd. Het voorkomt dat er een heftige brand kan ontstaan, waardoor veel materiële schade ontstaat en de veiligheid van uw medewerkers, bezoekers of omwonenden in gevaar komt. Maar, hoe zit dat met niet-vaste locaties? Bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, scheepswerven en herontwikkellocaties vormen een groot risico op brand.

De gevolgen van brand kunnen ingrijpend en verstrekkend zijn. Gevolgen die leiden tot veel kosten of zelfs tot slachtoffers. Het is de belangrijkste reden om de brandveiligheid goed op orde te brengen. Juist op de bouwplaats en in leegstaand vastgoed of op een herontwikkellocatie zou brandbeveiliging een belangrijke eerste prioriteit moeten zijn.

De traditionele brandmeldinstallatie en andere reguliere oplossingen zijn op de bouwplaats en andere niet-vaste locaties doorgaans niet beschikbaar. En al zouden ze dat zijn, dan vraagt het om een grote investering die het project er niet bepaald rendabeler op maakt. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar, waarmee het wel mogelijk is om de brandbeveiliging op orde te brengen.

De oplossing voor brandpreventie en ontruiming: VPS FireAlert

Onze oplossing voor tijdelijke brandpreventie en ontruiming is VPS FireAlert. Het is een draadloos brand-, ontruimings- en ongevallenalarmsysteem voor personeel en aanwezigen, materialen en gebouwen. Speciaal geschikt voor bouwplaatsen, leegstaand vastgoed, herontwikkellocaties en bijvoorbeeld scheepswerven.

Ons systeem VPS FireAlert waarschuwt in een vroeg stadium voor brandgevaar, onder andere met stroboscopen en sirenes. Hierdoor worden aanwezigen doeltreffend geïnformeerd, zodat er voldoende tijd is om te evacueren en hulpdiensten in te schakelen.

VPS FireAlert wordt ingezet voor brandveiligheid, in plaats van of als verlengstuk van een eventuele bestaande brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie. De aanwezigheid van een vaste brandmeldinstallatie is echter niet noodzakelijk. VPS FireAlert is volledig zelfstandig, draadloos en beschikt over een EN54-certificaat. Onze oplossing is uitstekend geschikt als tijdelijke brandmeldinstallatie, voor passende brandbeveiliging op het benodigde niveau.

Aan de slag met brandpreventie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van brandpreventie en ontruiming? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. We staan u graag te woord.

Misschien ook interessant

 

Gratis veiligheidsscan

Uw veiligheidsrisico’s en beveiligingsbehoeften in kaart Bent u op zoek naar het juiste team om uw bouwplaats, object of (leegstaande) vastgoed én uw personeel veilig te stellen? Maak dan gebruik van de gratis VPS veiligheidsscan. Onze beveiligigingsspecialist brengt, samen met…
Lees verder
 

Bouwplaatsbeveiliging

Bescherm uw bouwplaats met bouwplaatsbeveiliging van VPS Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een…
Lees verder
 

Objectbeveiliging

Voorkom waardeverlies van uw pand met objectbeveiliging door VPS. Zorg voor waardebehoud van uw vastgoed en kies voor een van onze oplossingen voor objectbeveiliging. Hiermee voorkomt u kraak, inbraak, diefstal, vandalisme en schade en daarmee waardeverlies. Onze oplossingen zijn flexibel…
Lees verder

Onze oplossingen

Wij adviseren u graag over een passende oplossing voor uw locatie. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ontdek onze projecten

 
 
Opdrachtgever: BINX Smartility

Brandbeveiliging de Witte Villa & Toren C2 in Arnhem

Periode: november 2020 - heden
Wij hebben op de begane grond tot en met de 3e verdieping VPS Fire Alert ingezet.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: gemeente Schiedam

Brandbeveiliging Stedelijk Museum Schiedam

Periode: oktober 2020 - heden
Voor de brandbeveiliging van het museum tijdens de renovatie hebben wij ons product VPS FireAlert ingezet.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Aviko Nederland BV

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

Periode: januari 2020 - maart 2020
VPS heeft het VPS FireAlert systeem geplaatst in het vrieshuis van Aviko.
Lees verder
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tijdelijke beveiliging?