Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Opdrachtgever: Zaans Medisch Centrum
Periode: april 2017 - heden

Over het project
In 2016 verhuisde het Zaans Medisch Centrum naar een nieuwe locatie. Het oude ziekenhuiscomplex (dat vlak naast het nieuwe ziekenhuis ligt) staat leeg, in afwachting van sloopwerkzaamheden. Om de negatieve gevolgen van leegstand te beperken, heeft VPS beveiligingsmaatregelen getroffen die het complex en de directe omgeving beschermen tegen diefstal, brandstichting en vandalisme.

Onze oplossing
Na een analyse van de locatie en het in kaart brengen van de aanwezige risico’s heeft VPS externe beveiligingssystemen aangebracht. Hiervoor is gebruik gemaakt van drie VPS Smart Towers: innovatieve beveiligingstorens met vandalismebestendige draai- en kantelbare camera’s. Deze camera’s beschikken over met infrarood belichtingsmogelijkheden, bewegingsdetectoren, een digitale recorder en een omroepsysteem. De torens zorgen voor effectieve terreinbeveiliging en bieden vele voordeling ten opzichte van fysieke bewaking: een VPS Smart Tower registreert in het donker, kijkt in meerdere richtingen tegelijk, blijft 100% alert gedurende de nacht en is ongevoelig voor omkoping, dwang of bedreiging.

In het complex zijn tevens interne draadloze alarmsystemen geplaatst. Hiervoor is ons VPS SmartAlarm+ ingezet. Daarnaast is VPS FireAlert geïnstalleerd: een mobiel systeem dat voorziet in tijdelijke brandbeveiliging en -evacuatie. VPS FireAlert bestaat uit verschillende units, zoals een basisunit, handmelders, rook- en hittemelders en koppelunits. Het brandbeveiligingssysteem biedt complete dekking van de locatie. De brandbeveiligingsunits beschikken over een batterij met een levensduur van 3 jaar, waardoor aansluiting op een elektriciteitsnetwerk niet nodig is. VPS FireAlert is daarmee een ideaal systeem voor de tijdelijke brandbeveiliging van leegstaand vastgoed.

Gerelateerde oplossingen