Brandbeveiliging Stedelijk Museum Schiedam

Brandbeveiliging Stedelijk Museum Schiedam

Over het project

De gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd. Het gebouw wordt grondig opgeknapt en er komt onder meer een nieuwe klimaatinstallatie. Tijdens de verbouwing wil de gemeente het waardevolle gebouw beschermen tegen de risico’s van brand. Hiervoor heeft zij VPS Beveiliging ingeschakeld.

Onze oplossing

Voor de brandbeveiliging van het museum hebben wij ons product VPS FireAlert ingezet. Op stragische plekken in het gebouw zijn rook- en handmelders geplaatst. De bestaande brandmeldinstallatie wordt gedurende de renovatiewerkzaamheden losgekoppeld en met de inzet van VPS FireAlert is het gebouw ook tijdens de verbouwing beschermd tegen de risico’s van brand. Het VPS FireAlert systeem is EN54 gecertificeerd, draadloos, snel te plaatsen en kan direct communiceren met de meldkamer. Hierdoor is het een ideale tijdelijke tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor het Stedelijk Museum Schiedam.

Voor de gemeente Schiedam voert VPS ook leegstandbeheer uit.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Tijdelijke beveiliging van ketenpark, materiaalcontainers en zaagloods

Beveiliging bouwplaats Kristalpark Leerdam

Over het project

In de nieuwe Leerdammer wijk Broekgraaf is gebouwd aan 12 nieuwe woningen en 24 appartementen. Dit project, genaamd Kristalpark, is in oktober 2020 opgeleverd. Het betreft een ontwikkeling van Gebroeders Blokland naar ontwerp van Quadrant Aerchitecten en gerealiseerd door Ouwehand Bouw Gorinchem B.V. VPS heeft van september 2019 tot oktober 2020 de bouwplaatsbeveiliging op deze locatie verzorgd. Het ging daarbij om de tijdelijke beveiliging van het ketenpark, diverse materiaalcontainers en de zaagloods.

Onze oplossing

VPS heeft het ketenpark, diverse materiaalcontainers en de zaagloods op de bouwlocatie beveiligd met de inzet van de VPS Alert Tower: een compacte videobeveiligingsmast die gebruik maakt van innovatieve cameratechnologie. De VPS Alert Tower is praktisch in gebruik en gemakkelijk te verplaatsen als nieuwe camerastandpunten vereist zijn door bijvoorbeeld de vordering van de bouw. Bovendien is de VPS Alert Tower eenvoudig uit te breiden met extra camera’s of detectie-units. Voor de inzet van de VPS Alert Tower zijn geen inffrastructuurvereisten, het systeem werkt draadloos. Hierdoor is het mogelijk om elke gewenste locatie op een toegankelijke manier te beveiligen.

Wilt u weten of de VPS Alert Tower ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor bouwplaatsbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Brandbeveiliging- en evacuatie Corporate Village Zaventem

Brandbeveiliging- en evacuatie The Corporate Village Zaventem

Over het project

The Corporate Village is een grootschalig vastgoedproject, met acht gebouwen aan de toegangspoort van de internationale luchthaven in Zaventem. De vaste brandmeldinstallatie in gebouw Caprese was uitgevallen en er was geen doormelding meer mogelijk met de meldkamer van Securitas België. Vastgoedbeheerder MVGM België had per direct een betrouwbare oplossing voor brandbeveiliging nodig en heeft gekozen voor VPS FireAlert. In 2019 heeft VPS tevens acute tijdelijke brandbeveiliging verzorgd in gebouw Bayreuth.

Onze oplossing

Voor de tijdelijke brandbeveiliging van gebouw Caprese hebben wij het systeem VPS FireAlert WES3 ingezet. Dit systeem bestaat uit een basisstation, rookmelders, handmelders, een interface en de Mobeye CM-Guard 2000 (deze zorgt voor doormelding naar de meldkamer van Securitas België). De opdrachtgever had goede ervaringen met onze diensten op het gebied van brandbeveiliging (in oktober 2019 voor gebouw Bayreuth). Daarnaast is het VPS FireAlert systeem EN54 gecertificeerd, draadloos, snel te plaatsen en kan het direct communiceren met de meldkamer. Hierdoor bood het systeem de ideale tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor gebouw Caprese in The Corporate Village.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Brandbeveiliging nieuwbouw zorglocatie Tusselerhof in Lochem

Brandbeveiliging zorglocatie Tusselerhof in Lochem

Over het project

Zorginstelling Pro Senectute laat senioren met vergelijkbare achtergronden en levenswijze in harmonie met elkaar wonen. De organisatie heeft een nieuwe woonlocatie in Lochem laten bouwen. Deze nieuwbouw moest worden voorzien van een tijdelijke brandbeveiligingsoplossing, die dienst zou doen tot aan het moment dat er een permanente brandmeldinstallatie geplaatst zou worden.

Onze oplossing

VPS heeft in de nieuwe woonlocatie Tusselerhof het VPS FireAlert systeem geplaatst. Dit systeem zorgt voor betrouwbare, tijdelijke brandbeveiliging en kon snel op locatie geïnstalleerd worden. We hebben een VPS FireAlert WES3 systeem geplaatst, dat bestaat uit een basisstation, diverse rookmelders, een interface (contactdoos) en een Mobeye CM-Guard 2000. Deze oplossing zorgt ervoor dat er altijd een directe doormelding van calamiteiten naar de meldkamer plaatsvindt, waardoor de locatie 24/7 beschermd is (ook in de periode dat het gebouw onbewoond is).

VPS FireAlert is EN54 gecertificeerd, draadloos, eenvoudig te plaatsen en kan direct communiceren met een meldkamer. Hierdoor bood het systeem de ideale tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor stichting Pro Senectute.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Tijdelijke brandbeveiliging RWE warmtekrachtcentrale Moerdijk

Brandbeveiliging RWE warmtekrachtcentrale Moerdijk

Over het project

De brandbeveiliging van de Moerdijkcentrale (Noord-Brabant) van RWE wordt verzorgd door Saval, specialist in brand- en vluchtveiligheid. Aan de vaste brandmeldinstallatie van Saval werd onderhoud gepleegd, waardoor er behoefte was aan een systeem voor tijdelijke brandbeveiliging.

Onze oplossing

Om de periode van onderhoudswerkzaamheden aan de vaste brandmeldinstallatie te overbruggen, heeft Saval gebruikgemaakt van het VPS FireAlert systeem. Er zijn op locatie 19 VPS FireAlert handmelders en een basisstation geplaatst. Vanuit de controlekamer kon de centrale, mocht zich een calamiteit voordoen, met een druk op een handmelder geëvacueerd worden. Als reden om VPS FireAlert voor tijdelijke brandbeveiliging in te zetten, geeft Gert-Jan Suijkerbuijk, contractbeheerder bij Saval, aan: “VPS FireAlert is een draadloos systeem dat flexibel in te zetten en gemakkelijk te installeren is. Bovendien is het systeem betrouwbaar en EN54 gecertificeerd.”

Bent u ook op zoek naar tijdelijke brandbeveiliging? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

Over het project

Aviko Nederland creëert waardevolle aardappelproducten. De organisatie was bezig met de bouw van een nieuw vrieshuis en op zoek naar een systeem dat kon zorgdragen voor tijdelijke branddetectie- en alarmering gedurende de bouwwerkzaamheden.

Onze oplossing

VPS heeft het VPS FireAlert systeem geplaatst in het vrieshuis van Aviko. Dit systeem voor brandbeveiliging, alarmering en evacuatie deed dienst gedurende de bouwwerkzaamheden van het vrieshuis. Het ging om een tijdelijke oplossing totdat er uiteindelijk een vaste brandmeldinstallatie geplaatst werd. Het ging daarbij om 5 ruimtes die we hebben voorzien van diverse units, waaronder een VPS FireAlert basisstation, handmelders, rookmelders, een interface (om doormelding naar portiersloge te realiseren) en een signaalversterker. Aviko heeft voor het VPS FireAlert product gekozen omdat het een kwalitatief hoogwaardig en flexibel systeem is dat voldeed aan de aanvraag en wij het binnen een kort tijdsbestek op locatie hebben kunnen installeren.

 

Objectbeveiliging leegstaande woningen met het VPS SmartAlarm+

Objectbeveiliging leegstaande woningen met het VPS SmartAlarm+

Over het project
Tientallen voormalige huurwoningen van de Utrechtse woningcorporatie Mitros staan op de planning verkocht te worden aan particulieren. Een deel van deze woningen wordt – tot aan het moment van verkoop – tijdelijk in gebruik genomen door representatieve bewoners (leegstandbeheer via VPS). Met deze oplossing zorgen we ervoor dat de negatieve gevolgen van leegstand, zoals kraak, inbraak en vernieling, voorkomen worden. Bovendien zorgt tijdelijke ingebruikname van de woningen ervoor dat de wijk levendig en leefbaar blijft.

Onze oplossing
De woningen die op zeer korte termijn verkocht worden of de woningen die niet bewoonbaar zijn, worden beveiligd met het VPS SmartAlarm+. Deze oplossing voor objectbeveiliging zorgt ervoor dat ook de woningen waar geen tijdelijk gebruikt plaatsvindt, beschermd zijn tegen kraak, inbraak en vernieling.

 

Tijdelijke evacuatie, EHBO en brandbeveiliging Airside Pier Schiphol

Tijdelijke evacuatie, EHBO en brandbeveiliging Schiphol

Over het project
Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuwe pier op Schiphol: Airside Pier Schiphol. Deze pier in ontwikkeling lijkt met al haar voorzieningen wel een terminal. Aan de ene zijde kunnen 5 narrow-body vliegtuigen boarden, en aan de overzijde is er plek voor 6 narrow-body vliegtuigen of 3 van het allergrootste formaat. Het is een grote opdracht bestaande uit 53.000 m2 gebouw, verdeeld over 3 en in totaal 8 gatehuizen en 57.000 m2 bestrating voor vliegtuigopstelplaatsen.

Oplossing brandbeveiliging, evacuatie en EHBO
Om de (brand-)veiligheid van dit omvangrijke project in goede banen te leiden, had Ballast Nedam in eerste instantie behoefte aan een flexibel inzetbaar, EN54 gecertificeerd evacuatie- en EHBO-systeem. Hieraan zouden gedurende de loop van het project rook- en hittemelders kunnen worden toegevoegd. Wij hebben het project voorzien van het VPS FireAlert systeem. Op locatie zijn een basisstation, een interface en zo’n 50 handmelders geplaatst. Het gehele systeem is gekoppeld aan het Cloud React platform. Dit is een meertalig cloud-based communicatiesysteem dat de managementprocessen van noodsituaties digitaliseert.

VPS FireAlert voorziet dit bouwproject van een flexibel inzetbare oplossing die gemakkelijk op- of af te schalen is wanneer de bouw vordert. Alarmering van brand en andere calamiteiten vindt plaats door middel van geluids- en lichtsignalering. Daarnaast ontvangen de verantwoordelijke personeelsleden meldingen op hun smartphone via de VPS FireAlert app.

VPS FireAlert voorziet in een volwaardige tijdelijke oplossing als het gaat om brandbeveiliging, evacuatie en EHBO. Het systeem is uiterst flexibel en beschikt over een EN54 certificaat en is daarmee uniek in de markt. Het systeem wordt ingezet door tal van opdrachtgevers (zoals Schiphol en gemeente Rotterdam) en op een diversiteit aan (bouw-)projecten, zoals Mall of The Netherlands in Den Haag, Project Valley in Amsterdam, het voormalige Zaans Medisch Centrum en diverse scheepswerven.

 

Tijdelijke evacuatie en EHBO De Zalmhaven Rotterdam

Over het project
BAM Bouw & Vastgoed Nederland realiseert De Zalmhaven, een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam. Het project bestaat uit ongeveer 485 appartementen, verdeeld over een complex met drie torens: De Zalmhaven I (ontworpen door Dam & Partners) en De Zalmhaven II en II (ontworpen door KAAN architecten). De Zalmhaven I, met 256 appartementen, wordt met 215 meter het hoogste gebouw van de Benelux. De Zalmhaven II en III, beiden tevens 70 meter hoog, ontspringen uit een solide plint met duidelijk gemarkeerde ingangen. In deze torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector.

Onze oplossing
Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor evacuatie en EHBO. Het betreft een drukbezochte bouwplaats waar werknemers op grote hoogte werken. Iedere toren is uitgerust met een afzonderlijk alarmcircuit, maar bij een calamiteit die betrekking heeft op het volledige project, kan de gehele bouwplaats worden gealarmeerd. De eerste focus van onze oplossing ligt op personeelsevacuatie en EHBO. In een later stadium worden mogelijk rook- en/of hittemelders aan het systeem toegevoegd. In het trappenhuis van de torens is om de verdieping een handmelder met EHBO functie geplaatst. De basisstations zijn geïnstalleerd in de bouwketen. In totaal zullen er op dit project zo’n 70 VPS FireAlert units geplaatst worden.

BAM Bouw & Vastgoed Nederland heeft voor VPS FireAlert gekozen omdat het systeem eenvoudig op te schalen en uit te breiden is. Daarnaast is VPS Fire Alert het enige systeem in de markt dat 100% draadloos en EN54 gecertificeerd is. Tevens zijn de functionaliteit van de VPS FireAlert app – waarbij verantwoordelijke personeelsleden alarmmeldingen op hun smartphone ontvangen – en de koppeling met het Cloud React platform een pre. Het Cloud React platform is een meertalig cloud-based communicatiesysteem dat de managementprocessen van noodsituaties digitaliseert. VPS FireAlert voorziet bouwproject De Zalmhaven zo van een tijdelijke, maar volwaardige oplossing voor evacuatie en EHBO en in een later stadium wellicht ook brandbeveiliging.

VPS FireAlert wordt ingezet door tal van opdrachtgevers (zoals Schiphol en gemeente Rotterdam) en op een diversiteit aan (bouw-)projecten, zoals Mall of The Netherlands in Den Haag, Project Valley in Amsterdam, het voormalige Zaans Medisch Centrum en diverse scheepswerven.

 

Tijdelijke brandbeveiliging & evacuatie Project Valley in Amsterdam

Over het project
De Amsterdamse Zuidas is volop in ontwikkeling. Het gebied staat vooral bekend als snelgroeiend ‘business district’, maar wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot gemengde stadswijk voor wonen, werken en recreatie. Project Valley, een ontwikkeling van EDGE Technologies, draagt hier aan bij: het wordt een opvallend, uniek en groen multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan kantoren, cultuur, retail en horeca. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel allen zijn bestemd voor verhuur.

Onze oplossing
Gedurende de periode van de bouwwerkzaamheden wordt Project Valley beveiligd tegen de risico’s van brand met ons brandbeveiligingssysteem VPS FireAlert. VPS FireAlert is een draadloos brand-, evacuatie- en ongevallenalarmsysteem om personeel, materialen en gebouwen op bouwplaatsen, scheepswerven, herontwikkellocaties en in leegstaand vastgoed te beschermen.

Voor onze opdrachtgever Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) is het van groot belang dat de brandveiligheid gedurende de bouw in orde is en dat er een tijdige evacuatie van aanwezigen gerealiseerd kan worden in het geval van een calamiteit. Daarnaast is het belangrijk dat het brandbeveiligingssysteem draadloos is en dat doormelding van incidenten middels sms naar de bouwplaatsmanager en uitvoerder mogelijk is. VPS FireAlert voorziet in deze functionaliteiten en biedt daarmee een passende oplossing voor brandveiligheid en evacuatie van Project Valley.