Tijdelijke brandbeveiliging & evacuatie Project Valley in Amsterdam

Over het project
De Amsterdamse Zuidas is volop in ontwikkeling. Het gebied staat vooral bekend als snelgroeiend ‘business district’, maar wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot gemengde stadswijk voor wonen, werken en recreatie. Project Valley, een ontwikkeling van EDGE Technologies, draagt hier aan bij: het wordt een opvallend, uniek en groen multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan kantoren, cultuur, retail en horeca. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel allen zijn bestemd voor verhuur.

Onze oplossing
Gedurende de periode van de bouwwerkzaamheden wordt Project Valley beveiligd tegen de risico’s van brand met ons brandbeveiligingssysteem VPS FireAlert. VPS FireAlert is een draadloos brand-, evacuatie- en ongevallenalarmsysteem om personeel, materialen en gebouwen op bouwplaatsen, scheepswerven, herontwikkellocaties en in leegstaand vastgoed te beschermen.

Voor onze opdrachtgever Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) is het van groot belang dat de brandveiligheid gedurende de bouw in orde is en dat er een tijdige evacuatie van aanwezigen gerealiseerd kan worden in het geval van een calamiteit. Daarnaast is het belangrijk dat het brandbeveiligingssysteem draadloos is en dat doormelding van incidenten middels sms naar de bouwplaatsmanager en uitvoerder mogelijk is. VPS FireAlert voorziet in deze functionaliteiten en biedt daarmee een passende oplossing voor brandveiligheid en evacuatie van Project Valley.

 

Tijdelijke beveiliging herontwikkeling kloostercomplex Mariënhage

Over het project
Kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven wordt herontwikkeld tot hotel, evenementen- en horecalocatie. Hoofdaannemer is Bouwbedrijf Van de Ven. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van kloostercomplex Mariënhage is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers en VPS Alert Towers. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats en het binnenterrein, het ketenpark en materiaalcontainers. De VPS Alert Towers beveiligen de aanwezige steigers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.

 

Tijdelijke beveiliging herontwikkeling Nieuw Larenstein

Over het project
De voormalige Koloniale Landbouwschool ‘Larenstein’ in Deventer wordt door Ter Steege herontwikkeld tot een uniek woongebied met 75 huur- en koopwoningen en appartementen. ‘Nieuw Larenstein’ belooft een uniek project te worden, waar je stads buiten kunt wonen. Compleet met gemeenschappelijke binnentuin met boomgaard, moestuin en de bestaande plantenkassen van de school als bergingen. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van Nieuw Larenstein is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers en VPS Alert Towers. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats, het ketenpark en materiaalcontainers. De VPS Alert Towers beveiligen de aanwezige steigers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.

 

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand Rotterdam

Over het project
Het kantoorpand aan het Delftseplein in Rotterdam is in afwachting van herontwikkeling en sinds oktober 2015 in beheer van VPS. VPS Leegstandbeheer heeft hier tientallen creatieve startups geplaatst die van de locatie een inspirerend ondernemerscentrum gemaakt hebben. Ook het naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw Het Schieblock wordt beheerd en geëxploiteerd door VPS. De bestaande brandmeldinstallatie in het gebouw aan het Delftseplein was niet in orde. De brandweer voert een strikte handhaving uit en zonder het nemen van maatregelen op het gebied van brandveiligheid, zou de locatie gesloten moeten worden. Dat zou betekenen dat 42 ondernemers de ruimtes zouden moeten verlaten. Een onwenselijke situatie: deze bedrijven hebben hier immers hun werkplek ingericht en zorgen voor levendigheid in en rondom het pand waardoor verloedering, kraak en vandalisme voorkomen wordt. Investeren in een kostbare, permanente brandmeldinstallatie was voor de gemeente Rotterdam echter geen optie, aangezien het gebouw in afwachting is van herontwikkeling.

Onze oplossing
Het brandbeveiligings- en evacuatiesysteem VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor de brandbeveiligingsproblematiek waar de gemeente mee te kampen had. De algemene ruimtes van het pand aan het bestaan uit 4 etages, een begane grond en een kelder. Verspreid over deze ruimtes zijn 51 VPS FireAlert units gemonteerd. Het basisstation bevindt zich op de begane grond. Bij elke blushaspel (3 per etage) is een drukknop geplaatst die gekoppeld is aan een sirene en het basisstation. Op elke etage zijn 6 rookmelders geïnstalleerd en ook in het trappenhuis op de bovenste etage bevindt zich een rookmelder. Daarnaast is de noodverlichting gerepareerd. Het basisstation is aangesloten op een meldkamer. In het geval van een calamiteit worden alle aanwezigen in het pand gewaarschuwd door sirenes. Contactpersonen van VPS en de gemeente worden door de meldkamer op de hoogte gebracht en hulpdiensten worden aangestuurd.

 

Tijdelijke beveiliging bouw Euroscoop

Over het project
Argos Project Management ontwikkelt in opdracht van Euroscoop een nieuw bioscoopcomplex in Amsterdam en Den Haag. Het ontwerp komt van het Tilburgse Forum Architecten & Planners. Ingenieursbureau Pieters Bouwtechniek zorgt voor de constructieadviezen. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van de Euroscoop in zowel Den Haag als Amsterdam is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers inclusief thermische camera’s. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats, het ketenpark en materiaalcontainers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging. VPS heeft, naast de Euroscoop in Den Haag en Amsterdam, de bouwlocatie van de inmiddels gerealiseerde Euroscoop in Schiedam beveiligd.

 

Tijdelijke beveiliging bouw woonwijk Berckelbosch

Over het project
Ballast Nedam is ontwikkelaar van de nieuwe Eindhovense stadswijk Berckelbosch en verantwoordelijk voor zowel de aanleg van het openbaar gebied als voor de realisatie van 900 woningen. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein Berckelbosch is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers en VPS Alert Towers. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats en de VPS Alert Towers zijn ingezet voor de beveiliging van het ketenpark en materiaalcontainers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.

 

Tijdelijke beveiliging bouw 25 recreatiebungalows

Over het project
Van der Horst Aannemers is verantwoordelijk voor de bouw van 25 recreatiebungalows op Landal de Vers in Overloon. Op dit bosrijke park heeft Van der Horst al meerdere projecten gerealiseerd, zoals een overdekt zwembad en andere vakantiewoningen. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van de 25 recreatiebungalows is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats, het ketenpark en materiaalcontainers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.

 

Tijdelijke beveiliging bouw sportpark Den Donk

Over het project
Sportcomplex Den Donk in Oisterwijk is volop in ontwikkeling. Van der Horst Aannemers realiseert er in het najaar van 2019 een nieuwe sporthal en zwembad. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van sportpark Den Donk is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats, het ketenpark en materiaalcontainers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.

 

Tijdelijke beveiliging Zaans Medisch Centrum

Over het project
In 2016 verhuisde het Zaans Medisch Centrum naar een nieuwe locatie. Het oude ziekenhuiscomplex (dat vlak naast het nieuwe ziekenhuis ligt) staat leeg, in afwachting van sloopwerkzaamheden. Om de negatieve gevolgen van leegstand te beperken, heeft VPS beveiligingsmaatregelen getroffen die het complex en de directe omgeving beschermen tegen diefstal, brandstichting en vandalisme.

Onze oplossing
Na een analyse van de locatie en het in kaart brengen van de aanwezige risico’s heeft VPS externe beveiligingssystemen aangebracht. Hiervoor is gebruik gemaakt van drie VPS Smart Towers: innovatieve beveiligingstorens met vandalismebestendige draai- en kantelbare camera’s. Deze camera’s beschikken over met infrarood belichtingsmogelijkheden, bewegingsdetectoren, een digitale recorder en een omroepsysteem. De torens zorgen voor effectieve terreinbeveiliging en bieden vele voordeling ten opzichte van fysieke bewaking: een VPS Smart Tower registreert in het donker, kijkt in meerdere richtingen tegelijk, blijft 100% alert gedurende de nacht en is ongevoelig voor omkoping, dwang of bedreiging.

In het complex zijn tevens interne draadloze alarmsystemen geplaatst. Hiervoor is ons VPS SmartAlarm+ ingezet. Daarnaast is VPS FireAlert geïnstalleerd: een mobiel systeem dat voorziet in tijdelijke brandbeveiliging en -evacuatie. VPS FireAlert bestaat uit verschillende units, zoals een basisunit, handmelders, rook- en hittemelders en koppelunits. Het brandbeveiligingssysteem biedt complete dekking van de locatie. De brandbeveiligingsunits beschikken over een batterij met een levensduur van 3 jaar, waardoor aansluiting op een elektriciteitsnetwerk niet nodig is. VPS FireAlert is daarmee een ideaal systeem voor de tijdelijke brandbeveiliging van leegstaand vastgoed.

 

Tijdelijke beveiliging bouw Jumbo distributiecentrum Nieuwegein

Tijdelijke beveiliging bouw Jumbo distributiecentrum

Over het project
Bouwbedrijf Van de Ven is verantwoordelijk voor de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Jumbo in Nieuwegein. Lees meer over dit project.

Onze oplossing
Het bouwterrein van het Jumbo distributiecentrum is door VPS beveiligd door middel van VPS Smart Towers inclusief thermische camera’s en het VPS Smart Alarm+. De VPS Smart Towers garanderen optimale beveiliging van de bouwplaats en het Smart Alarm+ is ingezet voor de interne beveiliging van het ketenpark en materiaalcontainers. Tevens dragen wij zorg voor 24/7 monitoring van de locatie en alarmopvolging.