Brandbeveiliging de Witte Villa & Toren C2 in Arnhem

Brandbeveiliging de Witte Villa & Toren C2 in Arnhem

Over het project

BINX Smartility is verantwoordelijk voor de transformatie van De Witte Villa en Toren C2 in Arnhem. De omvang van de verbouwingsopgave is 18.000m² en na oplevering is deze nieuwe locatie voor Rijn IJssel geschikt voor circa 1800 studenten en ruim 200 medewerkers. Voor de verbouwing van 4 bouwlagen (begane grond tot en met de 3e verdieping), van de in totaal aanwezige 13 bouwlagen, zocht BINX Smartility een systeem voor tijdelijke brandbeveiliging. De andere bouwlagen blijven in gebruik gedurende de bouwwwerkzaamheden.

Onze oplossing

Wij hebben op deze locatie op de begane grond tot en met de 3e verdieping ons systeem voor tijdelijke brandbeveiliging VPS Fire Alert ingezet. Op deze verdiepingen is de bestaande BMI afgekoppeld. Op de verdiepingen waar geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden, is de bestaande BMI actief en gekoppeld aan het VPS FireAlert systeem. We hebben een basisstation, 8 handmelders, 12 rookmelders en een interface voor de koppeling met de vaste BMI geplaatst.

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor tijdelijke brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Bouwplaatsbeveiliging de Markt in Veghel

Bouwplaatsbeveiliging de Markt in Veghel

Over het project

Bouwbedrijf Van de Ven heeft aan de Markt in het centrum van Veghel een nieuwproject gerealiseerd. Er zijn hier 25 appartementen en penthouses gebouwd. Bouwbedrijf Van de Ven heeft VPS ingeschakeld om de bouwplaatsbeveiliging te verzorgen.

Onze oplossing

Op deze locatie zijn door ons de bouwplaats, de bouwkraan, bouwketen, materiaalcontainers en de nieuw gebouwde appartementen beveiligd. Hiervoor is gebruik gemaakt van de VPS Alert Tower en de VPS Smart Tower. De bouwketen werden beveiligd met het VPS SmartAlarm. Bouwbedrijf Van de Ven is een vaste klant van VPS, voor deze organisatie beveiligden wij onder andere de bouwplaatsen van Kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven en het Jumbo Distributiecentrum in Nieuwegein.

Bent u ook op zoek naar bouwplaatsbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Beveiliging en brandbeveiliging renovatie voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Beveiliging en brandbeveiliging renovatie voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Over het project

De gebouwen (waaronder het Drostenhuis) die van 1996 tot 2017 onderdeel uitmaakten van het Stedelijk Museum Zwolle worden gerenoveerd, verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt voor nieuw gebruik. In 2017 brak er brand uit in het museum, waarbij het pand en de collectie beschadigd raakten. Bouwbedrijf Hanzebouw BV heeft VPS ingeschakeld om de historische locatie te voorzien van een tijdelijk systeem voor beveiliging en brandveiligheid.

Onze oplossing

De bestaande brandmeldinstallatie op locatie wordt vervangen. Tot die tijd voorziet VPS in tijdelijke brandbeveiliging door middel van het VPS FireAlert systeem, aangevuld met hand- en rookmelders. Op deze wijze wordt een brandgevaarlijke situatie, zoals is voorgevallen in 2017, voorkomen en is het pand beschemd tegen de risico’s van brand. Daarnaast hebben wij het gebouw met het VPS SmartAlarm+ beveiligd tegen inbraak, diesftal en vandalisme.

Bent u op zoek naar een tijdelijk brandbeveiligingsysteem voor uw locatie? of wilt u uw gebouw beschermen tegen inbraak, diefstal en vandalisme? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Bouwplaatsbeveiliging TenneT hoogspanningsverbinding Borssele-Rilland

Bouwplaatsbeveiliging TenneT 380 kV hoogspannings-verbinding Borssele-Rilland

Over het project

BAM Infra BV is na de zomer van 2020 gestart met de aanleg van een 48 kilometer lange 380 kV-verbinding tussen de hoogspanningsstations Borssele en Rilland. De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De entree van de bouwplaats diende beveiligd te worden om diefstal van rijplaten en materialen die bij de poer opgeslagen zijn te voorkomen. Er waren geen stroomvoorzieningen aanwezig voor de tijdelijke beveiliging.

Onze oplossing

VPS heeft voorzien in tijdelijke beveiliging van de entree van de bouwplaats en de poer. Wij hebben een HDR Alert Tower bij de entree geplaatst en de poer voorzien van 2 HDR SmartAlarm cams. Daarnaast hebben wij bij het aggregraat een extra HDR SmartAlarm cam geplaatst om het aggregraat en andere kostbare materialen die opgeslagen worden te beveiligen. De opdrachtgever heeft voor deze oplossing gekozen vanwege de flexibiliteit van het product: er kunnen gemakkelijk extra HDR SmartAlarm cams aan het basisstation worden toegevoegd, zonder dat er een extra beveiligingstoren ingezet hoeft ten worden.

Wilt u weten of de HDR Alert Tower of het HDR SmartAlarm ook voor uw locatie ingezet kan worden voor bouwplaatsbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Camerabeveiliging leegstaande woningen Oud-Charlois

Camerabeveiliging leegstaande woningen Oud-Charlois

Over het project

De gemeente Rotterdam had te maken met leegstaande woningen in de wijk Oud-Charlois en kreeg klachten van mensen uit de buurt over mogelijke inbraken, overlast en openstaande deuren. VPS werkte reeds voor de gemeente, onze divisie VPS Leegstandbeheer beheert onder andere het Rotterdamse bedrijfsverzamelgebouw het Schieblock.

Onze oplossing

De leegstaande woningen in Oud-Charlois zijn door VPS beveiligd door middel van camerabeveiliging. Hiervoor is het VPS Smart Alarm+ ingezet. Daarnaast zijn de openstaande deuren dichtgezet. Dit alles kon binnen 24 uur gerealiseerd worden. Door deze oplossing werd de overlast (inbraak, koperdiefstal, vernieling, het rondhangen van ongewenste bezoekers) tegengegaan.

In oktober 2020 heeft VPS tevens de aanbesteding  van de gemeente Rotterdam voor cameratoezicht van leegstaand vastgoed gewonnen.

Wilt u uw gemeentelijk vastgoed ook beveiligen tegen de negatieve gevolgen van leegstand? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Beveiliging gebiedsontwikkeling woonwijk Den Haag

Beveiliging gebiedsontwikkeling woonwijk Den Haag

Over het project

Woningcorporatie Staedion had in verband met gebiedsontwikkeling te maken met leegstand in Moerwijk-Zuid in Den Haag. VPS was al bekend met Staedion, onze divisie VPS Leegstandbeheer heeft tijdelijke bewoners geplaatst in leegstaande woningen van de woningbouwcorporatie. Een aantal woningen was echter niet geschikt voor tijdelijke bewoning, maar diende wel beschermd te worden tegen de negatieve gevolgen van leegstand.

Onze oplossing

De woningen die niet tijdelijk bewoond konden worden, zijn door VPS beveiligd door middel van camerabeveiliging. Hiervoor is het VPS Smart Alarm+ ingezet. Ook in portieken van een reeks leegstaande woningen is het VPS SmartAlarm+ geplaatst. Daarnaast is een aantal woningen dichtgezet met beveiligingspanelen van degelijk en stevig staal. Door deze oplossing werden zaken als brandstichting, inbraak, koperdiefstal, vernieling en kraak tegengegaan.

Wilt u uw herstructureringsproject ook beveiligen tegen de negatieve gevolgen van leegstand? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Brandbeveiliging Stedelijk Museum Schiedam

Brandbeveiliging Stedelijk Museum Schiedam

Over het project

De gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd. Het gebouw wordt grondig opgeknapt en er komt onder meer een nieuwe klimaatinstallatie. Tijdens de verbouwing wil de gemeente het waardevolle gebouw beschermen tegen de risico’s van brand. Hiervoor heeft zij VPS Beveiliging ingeschakeld.

Onze oplossing

Voor de brandbeveiliging van het museum hebben wij ons product VPS FireAlert ingezet. Op strategische plekken in het gebouw zijn rook- en handmelders geplaatst. De bestaande brandmeldinstallatie wordt gedurende de renovatiewerkzaamheden losgekoppeld en met de inzet van VPS FireAlert is het gebouw ook tijdens de verbouwing beschermd tegen de risico’s van brand. Het VPS FireAlert systeem is EN54 gecertificeerd, draadloos, snel te plaatsen en kan direct communiceren met de meldkamer. Hierdoor is het een ideale tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor het Stedelijk Museum Schiedam.

Voor de gemeente Schiedam voert VPS ook leegstandbeheer uit.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Tijdelijke beveiliging van ketenpark, materiaalcontainers en zaagloods

Beveiliging bouwplaats Kristalpark Leerdam

Over het project

In de nieuwe Leerdammer wijk Broekgraaf is gebouwd aan 12 nieuwe woningen en 24 appartementen. Dit project, genaamd Kristalpark, is in oktober 2020 opgeleverd. Het betreft een ontwikkeling van Gebroeders Blokland naar ontwerp van Quadrant Aerchitecten en gerealiseerd door Ouwehand Bouw Gorinchem B.V. VPS heeft van september 2019 tot oktober 2020 de bouwplaatsbeveiliging op deze locatie verzorgd. Het ging daarbij om de tijdelijke beveiliging van het ketenpark, diverse materiaalcontainers en de zaagloods.

Onze oplossing

VPS heeft het ketenpark, diverse materiaalcontainers en de zaagloods op de bouwlocatie beveiligd met de inzet van de VPS Alert Tower: een compacte videobeveiligingsmast die gebruik maakt van innovatieve cameratechnologie. De VPS Alert Tower is praktisch in gebruik en gemakkelijk te verplaatsen als nieuwe camerastandpunten vereist zijn door bijvoorbeeld de vordering van de bouw. Bovendien is de VPS Alert Tower eenvoudig uit te breiden met extra camera’s of detectie-units. Voor de inzet van de VPS Alert Tower zijn geen inffrastructuurvereisten, het systeem werkt draadloos. Hierdoor is het mogelijk om elke gewenste locatie op een toegankelijke manier te beveiligen.

Wilt u weten of de VPS Alert Tower ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor bouwplaatsbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Brandbeveiliging- en evacuatie Corporate Village Zaventem

Brandbeveiliging- en evacuatie The Corporate Village Zaventem

Over het project

The Corporate Village is een grootschalig vastgoedproject, met acht gebouwen aan de toegangspoort van de internationale luchthaven in Zaventem. De vaste brandmeldinstallatie in gebouw Caprese was uitgevallen en er was geen doormelding meer mogelijk met de meldkamer van Securitas België. Vastgoedbeheerder MVGM België had per direct een betrouwbare oplossing voor brandbeveiliging nodig en heeft gekozen voor VPS FireAlert. In 2019 heeft VPS tevens acute tijdelijke brandbeveiliging verzorgd in gebouw Bayreuth.

Onze oplossing

Voor de tijdelijke brandbeveiliging van gebouw Caprese hebben wij het systeem VPS FireAlert WES3 ingezet. Dit systeem bestaat uit een basisstation, rookmelders, handmelders, een interface en de Mobeye CM-Guard 2000 (deze zorgt voor doormelding naar de meldkamer van Securitas België). De opdrachtgever had goede ervaringen met onze diensten op het gebied van brandbeveiliging (in oktober 2019 voor gebouw Bayreuth). Daarnaast is het VPS FireAlert systeem EN54 gecertificeerd, draadloos, snel te plaatsen en kan het direct communiceren met de meldkamer. Hierdoor bood het systeem de ideale tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor gebouw Caprese in The Corporate Village.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Brandbeveiliging nieuwbouw zorglocatie Tusselerhof in Lochem

Brandbeveiliging zorglocatie Tusselerhof in Lochem

Over het project

Zorginstelling Pro Senectute laat senioren met vergelijkbare achtergronden en levenswijze in harmonie met elkaar wonen. De organisatie heeft een nieuwe woonlocatie in Lochem laten bouwen. Deze nieuwbouw moest worden voorzien van een tijdelijke brandbeveiligingsoplossing, die dienst zou doen tot aan het moment dat er een permanente brandmeldinstallatie geplaatst zou worden.

Onze oplossing

VPS heeft in de nieuwe woonlocatie Tusselerhof het VPS FireAlert systeem geplaatst. Dit systeem zorgt voor betrouwbare, tijdelijke brandbeveiliging en kon snel op locatie geïnstalleerd worden. We hebben een VPS FireAlert WES3 systeem geplaatst, dat bestaat uit een basisstation, diverse rookmelders, een interface (contactdoos) en een Mobeye CM-Guard 2000. Deze oplossing zorgt ervoor dat er altijd een directe doormelding van calamiteiten naar de meldkamer plaatsvindt, waardoor de locatie 24/7 beschermd is (ook in de periode dat het gebouw onbewoond is).

VPS FireAlert is EN54 gecertificeerd, draadloos, eenvoudig te plaatsen en kan direct communiceren met een meldkamer. Hierdoor bood het systeem de ideale tijdelijke brandbeveiligingsoplossing voor stichting Pro Senectute.

Wilt u weten of VPS FireAlert ook voor uw locatie ingezet kan worden als oplossing voor brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.