Veelgestelde vragen

FAQ

Op deze pagina vindt u vragen die veel voorkomen. Kunt u de informatie waar u naar op zoek bent niet vinden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat is bouwplaatsbeveiliging?

Bouwplaatsbeveiliging is de inzet van diensten en/of apparatuur om een bouwplaats te beschermen tegen vandalisme en diefstal. Lees er meer over op onze pagina over Bouwplaatsbeveiliging.

 

Wat kost tijdelijke beveiliging?

De kosten van tijdelijke beveiliging door VPS zijn afhankelijk van de grootte van de locatie, de duur van het project, de aanwezige voorzieningen en het gewenste beveiligingsniveau. Onze beveiligingsspecialisten maken kosteloos een veiligheidsscan van uw locatie en op basis daarvan krijgt u van ons een beveiligingsplan op maat incl. de door ons geadviseerde oplossingen voor tijdelijke beveiliging.

 

Hoe flexibel zijn de beveiligingsoplossingen?

Een bouwplaats is continu in beweging. Dit vraagt om flexibele tijdelijke beveiliging die aangepast kan worden op hoe de situatie op dat moment is en wat het gewenste beveiligingsniveau is. Onze beveiligingsoplossingen zijn eenvoudig te verplaatsen en het niveau van beveiliging is zowel op als af te schalen als de indeling van de bouwplaats verandert.

 

Is VPS een gecertificeerd beveiligingsbedrijf?

Door het uitvoeren van jaarlijkse keuringen (kantooraudits en projectinspecties) wordt de kwaliteit van VPS en onze beveiligingsoplossingen gewaarborgd. Hierdoor zijn onze opdrachtgevers verzekerd van beveiligingsinstallaties die aan de hoogste eisen voldoen.

Onze organisatie is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Bureau Veritas.

Tevens beschikken wij over de Kiwa-certificaten voor bouwplaatsbeveiliging en brandbeveiliging K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen en K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 3: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie.

Ook is VPS lid van de Federatie Veilig Nederland: de belangenbehartiger voor de technische (brand)veiligheid in Nederland.

 

Is de gratis veiligheidsscan echt gratis?

Ja, de gratis veiligheidsscan van VPS is echt gratis. Na de veiligheidsscan van uw locatie krijgt u van ons een beveiligingsplan op maat incl. de door ons geadviseerde oplossingen voor tijdelijke beveiliging. Natuurlijk hopen wij dat u ervan overtuigd bent dat wij de juiste partner zijn voor uw tijdelijke beveiliging en dat u kiest voor een van onze beveiligingsoplossingen. Wij denken graag met u mee, en mocht u na de veiligheidsscan geen gebruik willen maken van onze diensten dan bent u daar natuurlijk vrij in. U houdt er dan altijd een op maat gemaakt beveiligingsplan van uw locatie aan over.

 

Wat is objectbeveiliging?

Onder objectbeveiliging verstaan wij de inzet van diensten en/of apparatuur om een gebouw te beschermen tegen vandalisme, diefstal, kraak en inbraak.

 

Welke diensten biedt VPS aan?

VPS is gespecialiseerd in alle vormen tijdelijke beveiliging. Onze diensten bestaan uit verschillende beveiligingsoplossingen, zoals camerabewaking, alarmsystemen, beveiligingsmasten, manbewaking en hondenbeveiliging.

Daarnaast bieden wij met VPS FireAlert een een flexibele brandmeld- en ontruimingsinstallatie aan die bestaat uit modulair in te zetten componenten. Een ideale oplossing voor de brandbeveiliging van locaties waar (al dan niet tijdelijk) geen installatie beschikbaar is om personeel, bezoekers en materialen te beschermen tegen de risico’s van brand.

 

Kunnen buitenstaanders zien dat een locatie beveiligd wordt?

VPS geeft op verschillende manieren – afhankelijk van het type locatie – aan dat een terrein of gebouw beveiligd wordt. We plaatsen bijvoorbeeld spandoeken, stickers en waarschuwingsborden. Zo is het duidelijk dat er camerabeveiliging of cameratoezicht plaatsvindt.

 

Beveiligt VPS alleen bouwplaatsen?

VPS werkt voor een diversiteit aan opdrachtgevers en wij verzorgen de tijdelijke beveiliging van tal van locaties: van bouwplaatsen, bouwketen en leegstaande gebouwen tot luchthavens, evenementen en noodopvangvoorzieningen. Op de pagina onze projecten vindt u verschillende voorbeelden van de opdrachten die wij uitvoeren.

 

Hoe snel kan VPS een beveiligingsoplossing plaatsen?

VPS is een voorraadhoudend bedrijf waardoor wij snel kunnen schakelen. In de meeste gevallen kunnen wij onze beveiligingsoplossingen binnen 1 werkdag plaatsen op locatie. Dit is afhankelijk van onder andere de complexiteit van het te beveiligen terrein, de afstand tussen de te beveiligen locatie en onze vestigingen en de planning.

 

 
 

Misschien ook interessant

 

Gratis veiligheidsscan

Uw veiligheidsrisico’s en beveiligingsbehoeften in kaart Bent u op zoek naar het juiste team om uw bouwplaats, object of (leegstaande) vastgoed én uw personeel veilig te stellen? Maak dan gebruik van de gratis VPS veiligheidsscan. Onze beveiligingsspecialist brengt, samen met…
Lees verder
 

Steigerbeveiliging

Steigerdiefstal : een steeds groter wordend probleem Diefstal van steigeronderdelen komt steeds vaker voor. Jaarlijks wordt er voor tussen de 10 en de 15 miljoen euro aan steigeronderdelen van bouwplaatsen in Nederland gestolen. De gestolen steigeronderdelen gaan naar de ijzerhandel…
Lees verder
 

Objectbeveiliging

Voorkom waardeverlies van uw pand met objectbeveiliging door VPS Zorg voor waardebehoud van uw vastgoed en kies voor een van onze oplossingen voor objectbeveiliging. Hiermee voorkomt u kraak, inbraak, diefstal, vandalisme en schade en daarmee waardeverlies. Onze oplossingen zijn flexibel…
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.