Brandbeveiliging EKP-pand Avans Hogeschool Den Bosch

Brandbeveiliging EKP-pand Avans Hogeschool

Opdrachtgever: Croonwolter&dros
Periode: januari 2023 - heden

Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van verschillende locaties van Avans Hogeschool in Den Bosch, waaronder het EKP-pand. Deze voormalige postsorteerhal dient als onderwijsfaciliteit voor kunstopleidingen. Het betreft een verouderd gebouw waarvan de brandmeld- en ontruimingsinstallatie niet meer voldeed aan de geldende normen. Hoewel er toekomstplannen zijn om het gebouw te renoveren en te voorzien van een nieuwe installatie, kan dit nog enkele jaren duren. Om ervoor te zorgen dat het gebouw toch blijft voldoen aan de brandbeveiligingseisen, heeft Croonwolter&dros in januari 2023 besloten om VPS FireAlert in te zetten. Dit systeem zal worden gebruikt totdat de op handen zijnde verbouwing is afgerond en er een nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie is geplaatst.

Semipermanente oplossing

Thomas Veldman, servicetechnicus bij Croonwolter&dros, licht toe: “We waren al bekend met VPS FireAlert van een ander project, waar we het gebruikten als tijdelijke brandmeld- en ontruimingsinstallatie tijdens een verbouwing. Maar bij het EKP-pand was de situatie anders. De installatie was daar niet meer in orde. Er zijn plannen voor renovatie, dus op termijn komt er een nieuw systeem. Maar die verbouwing laat nog even op zich wachten, en ondertussen moeten we natuurlijk wel zorgen dat het gebouw brandveilig is. Er zijn hier dagelijks studenten en docenten aanwezig. We zochten naar een semipermanente oplossing die snel geplaatst kon worden, goed functioneerde en niet de hoofdprijs kostte. Daarom hebben we weer voor VPS FireAlert gekozen. Het werkt uitstekend, kan snel worden geïnstalleerd en is kostenefficiënt.”

“VPS FireAlert werkt uitstekend, kan snel worden geïnstalleerd en is kostenefficiënt.”

Continuïteit in brandbeveiliging

Met rookmelders, handbrandmelders met slow whoop en diverse interfaces biedt VPS FireAlert het EKP-pand volledige brandbeveiligingsdekking. Voordat de oude installatie werd gedemonteerd, zijn eerst de VPS FireAlert-units geplaatst. Thomas legt uit: “Onze aanpak was om eerst VPS FireAlert te implementeren en pas daarna de oude installatie te ontmantelen, waardoor continuïteit in brandbeveiliging gewaarborgd was, ook tijdens de demontage van het oude systeem. Door dit proces hoefden we ons geen zorgen te maken over het per ongeluk verwijderen van cruciale onderdelen en bespaarden we tijd doordat we niet gefaseerd de oude bekabeling hoefden te verwijderen. Binnen vijf dagen was alles geregeld: het nieuwe systeem was geïnstalleerd en het oude systeem was verwijderd, terwijl het pand gedurende deze tijd brandveilig bleef.”

“Voor iedereen met een beetje technische kennis is de installatie van VPS FireAlert een fluitje van een cent.”

Croonwolter&dros heeft de implementatie van VPS FireAlert zelf uitgevoerd. Na een korte instructie van VPS zijn de monteurs van Croonwolter&dros ermee aan de slag gegaan. Thomas deed de eindcontrole om na te gaan of alles correct was geplaatst. Hij vertelt: “Het is erg gemakkelijk om de VPS FireAlert units te plaatsen. Voor iedereen met een beetje technische kennis is de installatie een fluitje van een cent.”

 

 

Meshnetwerk: flexibel en betrouwbaar

Volgens Thomas is het belangrijkste voordeel van VPS FireAlert dat het functioneert als een meshnetwerk. “In tegenstelling tot andere brandmeldsystemen, die zenders en ontvangers nodig hebben, zijn de units van VPS FireAlert voortdurend met elkaar verbonden, zonder vaste zenders en ontvangers. Dit maakt het systeem veel flexibeler en betrouwbaarder,” legt hij uit. Verder waardeert Thomas het laagdrempelige contact met VPS. “Onze communicatie is informeel en we kunnen elkaar snel en direct bereiken als er iets is. De lijnen zijn kort, wat de samenwerking prettig maakt.”

 

Gerelateerde pagina's

 

VPS FireAlert

Lees verder

Gerelateerde producten

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: Croonwolter&dros

Brandbeveiliging renovatie ASML-gebouw 17

Periode: september 2021 - maart 2024
Recentelijk is gebouw 17 van het hightechbedrijf ASML gerenoveerd door Croonwolter&dros. Het betreft een buitenlocatie van ASML, gelegen aan het…
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf BV

Bouwplaatsbeveiliging en live monitoring Kindcentrum Montfoort

Periode: april 2023 – november 2023
Het bouwterrein van Kindcentrum Montfoort wordt beveiligd met twee VPS Smart Towers met live monitoring-functionaliteiten.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ouwehand Bouw Katwijk

Bouwplaatsbeveiliging De Blauwe Kreken in Poeldijk

Periode: oktober 2022 – mei 2024
Op De Blauwe Kreken zijn drie VPS Smart Towers geplaatst. De VPS Smart Tower is een effectief CCTV-camerasysteem met opname…
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.