Brandbeveiliging renovatie ASML-gebouw 17

Brandbeveiliging renovatie ASML-gebouw 17

Opdrachtgever: Croonwolter&dros
Periode: september 2021 - maart 2024

Recentelijk is gebouw 17 van het hightechbedrijf ASML gerenoveerd door Croonwolter&dros. Het betreft een buitenlocatie van ASML, gelegen aan het Eindhovense businesspark Flight Forum. Croonwolter&dros heeft van dit voormalige uitgiftecentrum een productielocatie gemaakt en gedurende de bouw het VPS FireAlert-systeem ingezet.

Automatische rookmelders en risicobeheersing

Tijdens de bouwfase was gebouw 17 volop in gebruik. Niet alleen het personeel, maar ook belangrijke bedrijfsmaterialen van ASML moesten beschermd worden tegen mogelijke brandgevaren. Hoewel er al een brandmeldinstallatie aanwezig was die voldeed aan de basisvereisten voor brandveiligheid, gingen de wensen van ASML verder dan dat. Guido Geraedts, brandveiligheidsspecialist bij Croonwolter&dros, legt uit: “We hadden automatische rookmelders nodig omdat we niet alleen wilden alarmeren bij brand, maar ook tijdige detectie en dus risicobeheersing wilden realiseren om de meest bedrijfskritieke aspecten te bewaken. VPS FireAlert bood deze mogelijkheden en was daarmee een ideale aanvulling op de bestaande brandmeldinstallatie.”

“VPS FireAlert is de ideale aanvulling op een bestaande brandmeldinstallatie.”

Gebruiksvriendelijke implementatie

VPS leverde zo’n 50 automatische rookmelders, die Croonwolter&dros zelf implementeerde. Het gebruiksgemak van VPS FireAlert is voor Guido een groot pluspunt. Hij licht toe: “VPS leverde de benodigde materialen en voorzag in een korte plaatsingsinstructie. We konden daarna meteen zelf aan de slag. De VPS FireAlert-componenten zijn erg gebruiksvriendelijk en snel te plaatsen. Het uitrollen van het systeem is zo geregeld. Het is dummyproof, iedereen kan ermee omgaan.”

Mesh grid-systeem voor sterke communicatie-infrastructuur

Via de VPS FireAlert-interface werden de VPS FireAlert-rookmelders geïntegreerd met de bestaande brandmeldinstallatie. Het volledige netwerk fungeert als een mesh grid-systeem, waarbij draadloze apparaten onderling zijn verbonden. Guido benadrukt: “Het mesh grid-systeem maakt VPS FireAlert sterk en minder kwetsbaar voor problemen dan andere brandbeveiligingsoplossingen. Het zorgt ervoor dat componenten onderling informatie kunnen uitwisselen, waardoor de communicatie betrouwbaar blijft, zelfs bij obstakels of uitval van een apparaat.”

Samenwerking

Op de vraag waarom Croonwolter&dros voor VPS FireAlert heeft gekozen, legt Guido uit: “Traditioneel werd het bestaande brandbeveiligingssysteem tijdens een verbouwing in stand gehouden, maar dat leidde vaak tot problemen en onverwachte complicaties. We hebben ook wel gewerkt met andere draadloze brandbeveiligingsoplossingen, maar die systemen bleken niet bestand tegen stoffige bouwomgevingen. VPS FireAlert is dat wel.”

“De samenwerking met VPS verloopt prettig. Samen optrekken en samen schakelen, dat gaat altijd soepel.”

Croonwolter&dros en VPS werkten jaren geleden voor het eerst samen tijdens de renovatie van het Paleis van Justitie in Den Bosch. Het bedrijf stond destijds voor een brandbeveiligingsuitdaging, en VPS bood met VPS FireAlert een passende oplossing. Deze samenwerking beviel goed, wat hen ertoe bracht om ook voor andere projecten voor VPS te kiezen. Guido benadrukt: “Het VPS FireAlert-systeem werkt gewoon goed. Het is makkelijk te implementeren, betrouwbaar en doet wat het moet doen. Het functioneert in stoffige bouwomgevingen en signaleert storingen, vervuilingen of bijna lege accu’s tijdig, waardoor we voldoende tijd hebben om het op te lossen. Daarnaast verloopt de samenwerking met de mensen van VPS prettig. Samen optrekken en samen schakelen, dat gaat altijd soepel.”

Gerelateerde pagina's

 

VPS FireAlert

Lees verder

Gerelateerde producten

Gerelateerde projecten

 
 
Opdrachtgever: Pellikaan Bouwbedrijf BV

Bouwplaatsbeveiliging en live monitoring Kindcentrum Montfoort

Periode: april 2023 – november 2023
Het bouwterrein van Kindcentrum Montfoort wordt beveiligd met twee VPS Smart Towers met live monitoring-functionaliteiten.
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ouwehand Bouw Katwijk

Bouwplaatsbeveiliging De Blauwe Kreken in Poeldijk

Periode: oktober 2022 – mei 2024
Op De Blauwe Kreken zijn drie VPS Smart Towers geplaatst. De VPS Smart Tower is een effectief CCTV-camerasysteem met opname…
Lees verder
 
 
Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn

Bouwplaatsbeveiliging Hugo’s tuin in Heerhugowaard

Periode: april 2022 – mei 2023
Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn heeft ons ingeschakeld om het bouwterrein van Hugo’s tuin te beveiligen en daarmee te beschermen…
Lees verder

Persoonlijke service

Met VPS kiest u voor beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit en een uitstekende 24/7 dienstverlening. Onze monteurs en accountmanagers voeren periodieke controles uit en staan dagelijks voor u klaar.

Advies op maat

Iedere locatie is uniek en daarom brengen wij altijd een bezoek aan uw locatie, voordat wij een kosteloos en vrijblijvend beveiligingsplan op maat – incl. CAD tekening - voor u samenstellen.

Gerenommeerde PAC-meldkamer

Onze alarmmeldingen worden geverifieerd en opgevolgd door een gerenommeerde, onafhankelijke PAC-meldkamer.

Uitstekende alarmopvolging

VPS beschikt over een landelijk dekkend netwerk aan alarmopvolgers die korte aanrijtijden hanteren.